Keila-Joa meeleolukatest kontsertidest on saanud Keila valla visiitkaart. Rippsildade kontsertidele pani aluse ja mõtles nime välja valla kultuurispetsialist Peep Raun: „Kui minust 1999. aastal sai valla kultuurinõunik, pidin hakkama edendama kohalikku kultuurielu. Kuna ühtegi kultuurimaja vallas ei olnud, tuli leida muid kohti ja võimalusi. Elan Keila-Joa lähedal Türisalus ning siinse pargi, jõe ja kose pärast tulin sageli Joale jalutama. Mõtlesin, et kuidas saaks nii imelist loodust vääristada kauni muusikaga. Nagu headel ideedel kombeks, sündis ka rippsildade kontserdi nimi ja mõte äkki, ilma erilise ajurünnakuta. Vallavalitsusele see idee meeldis ja mina hakkasin esimest kontserti ette valmistama. Pöördusin maestro Peeter Sauli poole, kes oli Soomes taolisi vabaõhukontserte näinud ja nendel ka ise dirigeerinud. Meil neid siis veel eriti ei korraldatud. Veetsin Saulide kodus päevi ja nädalaid, enne kui kontserdi ülesehituse ja esinejad paika saime. Palju aitas ka hea koolivend Aivar Mäe.

Kuna ERSO palkamine oleks käinud väiksele vallale üle jõu, soovitas Peeter Saul Pärnu Linnaorkestrit ja üheks solistiks selle orkestri ette sobis Heli Lääts. Erinevaid soliste on aastate jooksul olnud palju, kuid orkestreid põhiliselt üks. Vaid 2009. aastal, mil korraldasime kontserdi koostöös Nargen festivaliga, esines Joal Tallinna Kammerorkester ja dirigendiks oli Lohusalus elanud Tõnu Kaljuste. Ja 2008. aastal ei olnud meil üldse orkestrit, Eesti Vabariigi 90. sünnipäevale pühendatud kontserdil esines Eesti Rahvusmeeskoor.

Järgmise aasta 27. mail täitub 180 aastat päevast, mil õnnistati keiser Nikolai I osavõtul sisse Joa loss. Sama suursugust pidu me vaevalt korraldada jaksame, aga kindlasti kajastub see tähtpäev ka järgmises rippsildade kontserdis. Muusika valikul arvestame seda kauget aega kindlasti. Miks mitte mängida just sellel kontserdil omaaegset tsaaririigi hümni „Jumal kaitse keisrit sa", mille vürst Aleksei Lvov olla kirjutanud just siin, Keila-Joal?"