Päevakeskusest hooldekoduks

Esialgsete mõtete kohaselt peaks planeeritav Risti Diakoonimaja hakkama toimima eakate päevakeskusena, mis pakub kooskäimise võimalust ja erinevaid tegevusi.

Võimalik, et majas hakkab olema koduhoolduskeskus, mis saadab välja koduhooldajaid eakate juurde, kes ei saa ise hakkama puude lõhkumise ja tuppatoomisega, poeskäimise, söögitegemise ja pesupesemisega.

Pikemas perspektiivis on plaanis majja rajada kas ajutine või alaline elamisvõimalus ehk hooldekodu nendele eakatele, kes enam üksi elamisega toime ei tule. Peale selle on olnud plaan mahutada koolimajja väike taaskasutuskauplus ning väljapanek Forseliusest ja Risti kooli ajaloost.

Osale küsitluses!

Sellised on olnud meie koguduse diakooniatoimkonna esimesed mõtted. Neist ei ole aga kasu, kui kohalik kogukond ehk siis teie, kallid lehelugejad, neid heaks ei kiida või ümber ei lükka.

Võib-olla pole mõni plaanitud tegevus üldse vajalik ning puudus on hoopis millestki muust, mille peale me pole osanud mõelda. Meil on kogudusena mõtet teoks teha üksnes seda, mis aitab meie inimestel väärikalt elada ja vananeda ning annab lisaks igapäevasele toetusele ka hingerahu.

Projekti õnnestumiseks palume kõikide lehelugejate ja kohalike abi. Lehe 4. leheküljel on ära trükitud küsimustik. Oleme tänulikud, kui eelkõige valla keskealine ja vanem elanikkond leiaks võimaluse nendele küsimustele vastamiseks. Noorematel palume aidata oma eakal sugulasel või naabertalu rahval küsimustik täita ja tagastada selleks ettenähtud kohta.

Suured vastavalt märgistatud ümbrikud tagasisideankeetide jaoks asuvad kuni 15. märtsini Padise vallamajas vallasekretäri kabinetis, Harju-Risti raamatukogus, Harju-Risti kaupluses, Kasepere kaupluses ja Padise keskuse poes. Vastuseid saab tuua ka kogudusemajja (postkast kalmistupoolsel uksel) või saata need posti teel Risti koguduse aadressil Risti kirik, Harju-Risti, Padise vald, Harjumaa 76002. Vastata saab ka internetis koguduse kodulehel www.ristikirik.ee.

Iga kuu 2. ja 4. pühapäeval kl 13 on kõik oodatud Ristile jumalateenistusele.

Teenistusele järgnevas kohvilauas saab planeeritava diakooniamaja teemal mõtteid vahetada ja soovi korral kohapeal küsimustikku täita.

Vastajate vahel loosime välja tasuta reisi Soome, Räfsö saarele 2014. aasta sügisel. Reis on 3-päevane ja külastatakse Kirkonummi sõpruskogudust. Kui võitja reisile minna ei soovi, saab ta auhinnaks ajalehe Eesti Kirik aastatellimuse. Osalemiseks lisa ankeedi lõppu oma kontaktandmed. Loosimine toimub kevadiste koristustalgute ajal vana koolimaja juures.

Risti Diakoonimaja äriplaani koostamist rahastab regionaalministri valitsemisala ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital.