Umbes 40 km pikkune tähistatud rattarada saab olema ringikujuline ja ühendab omavahel ajaloolised Eesti Kaitseväe suvelaagrid - Põhja- ja Lõu­nalaagri. Rada läbib mitmeid huvitavaid kohti, kuhu on planeeritud ka in­fotahvlid ja pingid, kus matkalised saavad jalgu puhata, pikniku pidada ja loodust nautida.

Eelmisel aastal rajatud Lõunalaagri matkaraja (www.rmk.ee ja www.matkajuht.ee) infotahvlite tekstide koostamisel olid suureks abiks kohalike inimeste mälestused ja meenutused. Seega paluksin ka nüüd võtta minuga ühendust kõigil neil, kes oskaksid mulle rattarajale jäävate objektide kohta infot anda või kellel on nende kohta vanu fotosid.

Objektid, mille kohta ootan infot: Suurtükiväe lasketiir Lobotkas, Tapetute mägi, Mustoja talu, Kivitee, Tornimägi, Nõukogude Armee polügoon, Väike-Rääptsova küla, Poogandi järv, Põrguhaud ja Tinaliiv.

Plaanitav rattaraja marsruut: Värska - RMK Värska metsamajad - Tapetute mägi - Kivitee - Vedernika küla - Lõunalaager - Väiko-Rääptsova -Kolosso­va - Poogandi järv - Põrguhaud - Tinaliiv - Seto talumuuseum - Värska.

Toomas Valk, RMK Kagu-Eesti piirkonna loodusvaht, telefon 53008799