Millal ta niidab?
Masin töötab nii, nagu omanik on ta programmeerinud. Parim aeg niitmiseks on tööpäeviti kell 7-11 ning osadel robotniidukitel ongi vaikimisi see ajavahemik sisestatud. Robot võib niita kogu aeg, käies vahepeal laadimas.

Kas niiduk kallis pole?
Jah, robotniiduk maksab lükatavast muruniitjast rohkem ning võib olla samas hinnaklassis murutraktoriga. Suurema kulu kaalub üles võrreldamatu mugavus ja oluliselt väiksem elektrikulu, mis teeb kokkuhoidu alates viiest eurost aastas.

Kuidas valida sobiv robotniiduk?
Enamasti algab jutt rahast ja esmalt küsime, kui palju niidetavat pinda on. See tähendab, et eri suurusega aedadele on erinevad robotniidukid. Täna kehtib robotniiduki kasutamisel valem üks euro ruutmeetri kohta. Odavaima korraliku niiduki saab täna 890 euroga.

Kas robot kardab vihma?
Robotniiduk ei karda vihma, kuid siiski soovitame ta suure vihmaga murult ära kutsuda, sest nõgusatesse kohtadesse kogunev vesi võib niiduki elektroonika rikkuda.

Mida teha, kui aias on kalded?
Aiad on erinevad, seal võib olla nõlvu ja kraave. Üldiselt on robotite ronimisvõime 30 protsenti ehk 20 kraadi, kuid näiteks Wiperi valikust leiab ka kuni 45 protsenti kaldel töötada suutva roboti.

Mida teha, kui mu aed on liigendatud?
Näiteks, kui tahetakse, et robot käiks maja ees ja siis läheks kuuri taha - seda lihtsamad robotid teha ei suuda, kuid keerukamaid saab programmeerida, andes pindalad ette. Üldjuhul ei kipu robotid eri muruplatse ühendavaid kitsaid läbiviike spetsiaalse seadistamiseta üles leida.

Kas käbid ja oksad on ohtlikud?
Üldiselt ei ole, aga soovitus on need ära korjata, kuna kõik, mis on murust tugevam, kulutab terasid rohkem. Robotniidukitel on terasid kahte tüüpi: vaiksemad ja võõrkehadele vastuvõtlikumad lendterad ja kolmik- või nelik-täismassterad.

Kas ma suudan ise panna üles robotniiduki väljaku?
Kui juhendit jälgida, saate hakkama. Liigendatud aias on ülespanek keerukam ja soovitatav on kogemustega paigaldaja kutsuda. Enamik müüjaid pakuvad ülespaneku tuge.

Kas koduloomad kardavad roboteid?
Oleme tähele pannud, et robotid ei puuduta koeri ega kasse ning need omakorda robotit. Kui mõnel koduloomal tekib liiga usalduslik suhe liikuva niidukiga, tuleks ta sealt eemale kutsuda, sest robotniidukil on liikuvad terad.

Kas peaksin kartma, et mu robot varastatakse?
Robotniidukit pole mõtet varastada, sest enamik tootjaid registreerivad robotid oma andmebaasis ja reeglina on hooldaja juures õige omanik näha. Masinad on varustatud PIN-koodiga ning seega peab varas kaasa võtma ka laadimisjaama, mille lahtivõtmine on kurikaelale juba suurem töö.