Oma tervitussõnad ratturitele ütles Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg. Foto: Aavo Leemets

Retke jooksul külastati Eesti selgeveelisemaid järvi, Pedja, Loobu ja Valgejõe algusallikaid, vallutati Pandivere neli kõrgemat tippu, tutvuti Paeriigi ja Simuna meteoriidikraatiga. Kolme päevaga läbiti marsruut Tamsalu - Väike-Maarja - Ebavere - Vao - Kiltsi - Rakke - Emumäe - Salla - Simuna - Kellavere - Rohu raketibaas - Eipri - Pandivere - Assamalla - Lasila - Pariis - Neeruti - Udriku - Saksi - Porkuni - Uudeküla.

Esimesel päeval oli raja pikkus Tamsalust Emumäele 56 km, teisel päeval läbiti 79 km ja laager oli Pariisis, kolmandal päeval jäi sõita 40 km, et jõuda ringiga tagasi Tamsallu. Kokku oldi kolmel päeval ratastel 175 km.

Rattaretkel tutvuti kohaliku kultuurilooga ja huvitavate keskkonnateemadega. Muusikalist meelelahutust pakkusid Põhja-Tallinn, Kukerpillid, Jaan Tätte, Koit Toome & Band.

Retk lõppes 12. mail Uudekülas, kus ratturitel oli võimalus külastada Uudeküla laata ja pärast seda kuulata Koit Toome kontserti. Enne kontserti toimus veel väike viktoriin varasemate rattaretkede teemal, mille viisid läbi korraldajad Aarne Valmis ja Peep Veedla. Valiti ka Rattarüütel, mis on olnud traditsiooniks alates 2001. aastast. 

2014. a. retk kannab nime "Kuidas elad, Märjamaa?". Osa võtma on oodatud kõik vanad ja noored sportliku ja rohelise mõtteviisi kandjad.

Kui retkest osavõtjad kontserti nautisid, said ka rattad puhkust. Foto: Aavo Leemets

Suured ja väikesed rattasõitjad peale kolmepäevast väsitavat matka. Foto: Aavo Leemets