Rohenäpp taimedest ja hüvadest roogadest
“Varakult sai mulda tšillipipar, kasvatan seda kahte sorti: mahedamat ja vängemat. Kanget kasutan lihatoitude juures ja kurgi hapendamisel. Säilitan seda viinas, see on ka väga hea kõhu jaoks – miks seda pipraviina näol poest osta,” ütles Kaie alustuseks.
Ettekasvatusel on salvei, mida perenaine kasutab lihatoitude, sh ulukiliha maitsestamiseks.
“Salvei on hea ka kurgule. Rosmariin tärkab sel aastal viletsalt, ühtegi karva veel püsti ei ole. Kasvumajja läheb lilla basiilik, selles on rohkem eeterlikku õli.
Kasvatan ka rohelist ja kollast kabatšokki, kuid nendega on veel aega. Meie tita, väikese lapselapse esimene toit ongi kabatšokk, lillkapsas ja porgand püreena. Kui me lapsed olime, siis ju kabatšokki ei tuntud, nüüd olen juba aastaid seda kultuuri kasvatanud hautiste jaoks ja sügavkülma panekuks.”
Loe edasi Meie Maast.