Mille poolest erineb Roherock teistest rokifestivalidest?

Tegelikult ei ole Roherock festival, vaid pereüritus, millel on oma sõnum, tegevused ja muusika.

Roherock toimub sellel aastal neljandat korda. Mis on tänavu teistmoodi?

Seekord toimub üritus Keila Terviseradadel. Tegevused ja kontsert on eraldi. Kell 11 alustavad erinevad töötoad, tegevused, võistlused ning kell 17 kontsertprogramm.

Eelnevatel kordadel toimus Roherock Keila lauluväljakul. Miks kolisite tänavuse ürituse terviseradadele?

Tegelikult tahtsime üritust korraldada ka 2006.aastal (esimesel korral), kuid siis ei olnud seal veel elektritehnilised lahendused nii head. Seekordne teema on mets ning meie meelest on see ideaalne paik, kus sellist üritust teha. Keila Terviserajad on elanike seas suurt populaarsust kogunud ning tasub väärtustada seda, et taolised võimalused linna keskel on. See ei tähenda, et üritust edaspidi enam lauluväljakul ei korraldata.

Rokikontserdile eelnev päev on tihedalt täis mitmesuguseid üritusi. Keda peate nende ürituste sihtgrupiks?

Seekord on tegevusi tõesti väga palju ja igaüks peaks sealt endale midagi sobivat leidma - nii ühe- kui kaheksakümneaastane. See on pereüritus.

Näiteks metsatelk, mida viib läbi RMK, ning roheline telk (Eesti Roheline Liikumine) pakuvad õpetlikku teavet ja tegevust erinevale eale.

Kinotelgis saab vaadata hommikupoole Jänku Jussi keskkonnateemalisi multifilme ning pärast seda keskkonnateemalisi dokumentaalfilme vanemale sihtgrupile.

„Otsi Otti" annab juhiseid, mida teha siis, kui oled metsas eksinud. Laste puhul on muidugi kasu ka siis, kui linnakeskkonnas ära eksid. Põhimõtted on samad. Ja kui uudiseid jälgida, siis metsa eksivad ära nii lapsed kui pensionärid.

Lastele on „Metsavana mälupulga" meisterdamine ning pärastlõunal võivad noored, emad-isad jne kodust kaasa võtta näiteks oma tabureti ning selle ürituse raames ja kuludega ilusaks „tuunida".

„Mets kui toidulaud" pakub õpetlikku vaatamist, mida on metsas söödavat ning mida ei tohiks kaasa korjata ja suhu panna.

Samuti on oodatud fotograafiahuvilised loodusfoto töötuppa, mida viib läbi Sven Zacek. Esmaabi kiirkursus sisaldab järgmisi märksõnu: nihestused, põrutused, luumurrud, verejooksu sulgemine, põletushaavade esmaabi, rästikud, sääsed, puugid, esmaabivahendid.

Puidu omaduste töötuba tugineb puusepa ja tisleri vaatevinklile - milline puit kusagile sobib. Samuti ei puudu sealt meeleolukas mäng. Puude hooldus sobib ehk rohkem sellisele sihtgrupile, kellel on oma aed. Kepikõnniretk sisaldab tunniajast matka koos venitus- ja lõdvestusharjutustega metsas.

Päeva jooksul saab tutvuda ka, milliseid metsanduse erialasid on võimalik Eesti koolides õppida. Kohal on ka Eesti Maaülikooli Metsandus- ja Maaehitusinstituut. Kaks korda päevas toimub disc-golfi mängimise koolitus, kuna terviseradadel on selle harrastamiseks suurepärased võimalused.

Lisaks on võimalus orienteeruda ning avastada erinevat liiki puid.

Hüppamisrõõmu pakuvad batuudid, skyjump. Need viimased kaks nimetatud tegevust on tasulised, muidu on kogu programm osalejatele tasuta. Loodusfoto, disc-golf, kepikõnniretk, esmaabi ja mööbli uuskasutuse töötubadesse ootame eelregistreerimist aadressile roherock@roherock.ee .Teistesse tegevustesse ootame julget osavõttu kohapeal.

Roherockil teete kokkuvõtte loodusfoto konkursist. Kuidas pildisaak oli?

Kokku saadeti pilte 15 autori poolt. Oma valiku teeb žürii ning Roherocki osalejad kinotelgis. Parimad saagikogujad kuulutatakse välja kontserdil.

Trükise „Keila roheline pärand" tarvis valivad fotod välja konkreetse trükise autorid ja see on juba eraldi teema.

Milliste kriteeriumite järgi valisite rokikontserdile esinejad?

Et olemas oleks Keila omad bändid - Cover Munchies ja Jupiter said selle võimaluse.

DND oli hea õnn. Eesti mehed, kes aastaid Londonis tegutsesid, on suuremas osas uuesti Eestis ja olid nõus Roherockil üles astuma. See on meile suur au!

Ansambel Lenna on mõttetalgute tulemus ehk siis osutus valituks nende bändide seast, kes on üle Eesti väga tuntud ja keda mõttetalgutes osalenud välja pakkusid. Lenna ei ole meie andmetel ka Keilas avalikku kontserti andnud. Tõotab tulla väga mõnus kontsert!

Roherock on kõigile tasuta, samas on üritus kuluderohke. Kuidas ots otsaga kokku tulete?

Kui iga aasta korraldaks, siis vist ei tuleks ka. Suur jõud on inimressursil, sest peab kirjutama rohkelt projekte ja uurima, kust midagi saab. Sealhulgas vabatahtlikku abi.

Oma panuse annab ikka Keila linn, aga seekord on lisaks veel Keskkonnainvesteeringute Keskuse ja Kohaliku Omaalgatuse projektitoetused. Reklaami on lubanud teha Selver, Rõõmu Kaubamaja, ERR. Me ei unusta siinkohal Keila Lehte, kes alati meie infot tasuta vahendab. Oma panuse annavad Aura joogid.

Muidugi lisaks kõik muud võimalikud vahendid - lauad, pingid, osa telke, prügikastid jne - ikka Keila asutused. Suur aitäh siinkohal kõikidele abilistele!

Kuidas on korraldatud toitlustamine?

Seekord ei pakuta üritusel sooja sööki. On lubatud kaasa võtta oma piknikukorv. Kohapeal müüb Liisi Leivakoda saiakesi ja pirukaid. Samuti saab osta alkoholivabu jooke. Müüma tuleb jäätiseauto - saab nii tavalist jäätist, masinajäätist kui ka jäätisekokteili.

Tuletame veel siinkohal meelde, et alkoholi meil ei müüda, ja me loodame ka, et külastajad on kained!

Mida veel?

Kindlasti otsige meid üles Facebookist, Youtubest ja koduleht www.roherock.ee sisaldab täpsemat infot tegevuste osas.

Tulge kindlasti üritusele, oleme selleks palju vaeva näinud!