Järgides FLL-i põhiväärtusi osalevad meeskonnad iga-aastasel konkursil, mis koosneb robotivõistlusest ja projektist. Robotivõistluse jaoks tuleb meeskondadel ehitada ja programmeerida autonoomne LEGO Mindstorms robot. Robotivõistluse eesmärgiks on lahendada 2,5 minuti jooksul erinevaid ülesandeid ja koguda võimalikult palju punkte. Projekti käigus uurivad meeskonnad kindlat tõsielulist probleemi, mida teadlased ja insenerid lahendada üritavad. Uuritavale probleemile tuleb meeskondadel leida innovaatiline lahendus või siis tugineda mõnele olemasolevale lahendusele. Projekti oluliseks osaks on oma avastuste ja lahenduse jagamine teiste inimestega. Selle aasta FLL hooaja teemaks on "Looduse raev ".

Meeskond "Lõhkuja" projekti ideeks oli päästa maavärina varemete alt inimesi uudse seadmega. Ideega käidi konsulteerimas erialaspetsisiga Viljo Allikuga Tõravere Observatooriumist. Härra Allik on muuseas ka nõustaja Eesti tudengisatelliidi ESTCube-1 meeskonna juures. Ideed jagati ka kohalikus Rõngu Vabatahtlikus Päästeseltsis.

FLL võistluse üks vaatemängulisemaid osi on kindlasti robotimäng, mille viimase vooru järel oli meeskond "Lõhkujad" neljandal kohal ning pääsesid viimasena poolfinaali. Tänu targale strateegiale ja õnnele, saadi edasi robotimängufinaali, kus mindi vastamisi meeskonnaga "Robokunnid" (Ülenurme Pere- ja noorte keskus). Finaalis peeti kaks mängu.

Pärast finaali esimesest tasavägist mängu juhtisid Lõhkujad 13 puntiga. Teine mäng tõotas tulla väga põnev ja nii ka läks. Robokunnid said teises mängus Lõhkujatest 9 punkti enam, kuid sellest kokkuvõttes ei piisanud ja nii olidki Lõhkujad 4 enama punktiga robotimängu võitjad.

Lõhkujate meeskonna koosseisu kuulusid: Mikk Pidaja, Andero Juus, Andero Kesküla, Kaspar Kesküla, Hardi Raudsepp ja Urmo Nõlvak.

Meeskonna juhendajateks olid: Heilo Altin ja Merle Miliste. Meeskond tänab kõiki abistajaid, eelkõige tooks välja Rõngu Vabatahtliku Päästeseltsi, kes laenas meeskonnale päästeteenistuse riideid, mis haakus hästi selle hooaja temaatikaga. Samuti tänaks Rõngu Keskkooli koristajaid, kes olid piisavalt kaua koolis, et meeskond sai õhtuti klassiruumides robotit ehitada. Suur tänu ka Kaari Lehisele, kes oli meeskonnale toeks Ahhaa Teaduskeskuses.

Soovime jõudu ja jaksu meeskonnale "Lõhkujad" kevadiseks finaaliks, kus konkurents tõotab tulla väga tihe. Kevadise finaali võitja läheb Eestit esindama rahvusvahelisse finaali - FIRST LEGO League Open European Championship (FLL OEC 2014).

Võidukas lõpp. Meeskond Lõhkujad

Lõuna - Eesti poolfinaali tulemused:

Meister I - LÕHKUJA (Rõngu Keskkoolist)

Meister II - HuviTERA (Huvikool HuviTERA)

Põhiväärtused I - Kokkuhoiukamp (Tartu Hiie Kool)

Põhiväärtused II - Tantsulõvid (Tääksi Põhikool)

Projekt I - YleTobor (Ülenurme Gümnaasium)

Projekt II - Termin@tor (Narva Kesklinna Gümnaasium)

Roboti disain I - NHG-Enterprise (Narva Humanitaar-gümnaasium)

Roboti disain II - RoboQuick (Valmieras Pargaujas gimnazija)

Robotimäng I - LÕHKUJA (Rõngu Keskkool)

Robotimäng II - Robokunnid (Ülenurme Pere- ja noorte keskus)