Ei puudunud praegusaja kuulsad autorid Rein Rannap, Riine Pajusaar, Urmas Sisask. Paneb imetlema õpetajate entusiasm lu­gude leidmisel, nende õpetamisel, ka õpi­lastele seadmisel. Vahelduvalt järjestatult mõjusid klaveri, flöödi, kitarri, klarneti palad ja laulud emotsionaalse läbilõikena eesti muusi­kast ja Paldiski muusikutest. Esines õpe­tajaid ja igas vanuses noori muusikuid. Päris-päris pisikesed näitasid liikumis- ja laulurõõmu Veronika Prihodko soleeri­misel.

Õpetaja Marilys-Mirjam Kurg tõi välja oma viiuliõpilased, kellele ta oli väga to­redasti seadnud eesti rahvalaulu „Kus on minu koduke" , kus koosmängurõõmu said kogeda ka alles esimesi mänguvõtteid omandav pilli­huviline ning kelle poognakäekest pidi õpetaja veel lavalgi abistama.

Kuulama pani Tõnu Kõrvitsa „Pilvede laulu" viimistletud kõlaga värvirohke esitus Arina Makarenkolt. Südamesse läks Birgit Tomsoni soleerimisel ilusa kitarriduo saatel kaunitähendusliku sõnumiga Arne Oidi laul „Laululinnuhaldjas". Tõeli­selt kurb oli Janeli Pärniku mängitud Riine Pajusaare klaveripala „Nukker del­fiin", õrn ja armas Arabella Vallsalu esitus Raimo Kang­ro palaga „Aga Tuhkatriinu on nii ilus".

Koolile ja ilmselt õpilastelegi rõõmuks on Paldiski muusikakoolil noor energi­Stanislav Maksimov - ta juhatas ansambleid ja võimal­das õpilastel kuulata kui kaunisti kõlab klarnet oskaja huulil. Pianist Irina Maslakovaga esitati Artur Kapi klarnetipala.

Mõnusad olid kergemate žanrite lood väsima­tute õpetajate Margus Minni ja Riho Joonase ning Veera Nöpsi esituses. Margus Minni sea­ded kitarridele ja ansamblitele suudavad köita ja hoida noori püsivust nõudva muusikaõppi­mise juures.

Mängiti duos ja mitmekesi teoseid Olav Eha­lalt, Arne Oidilt, Tõnis Mägilt, Rein Rannapilt, kellelt oli ka energiline lõpulugu Veera Nöpsi ja Maie Kolditsi (külalisena) esituses.

Kogu selle kava kokkupanija tänuväärse ürituse vedaja on juba mitmendat aastat õpetaja Veera Nöps, kes ütleb: oma riiki peab ju armastama ja lapsi õpetama teda austama!

Saalitäie kuulajate meeleolu kontserdi lõppedes võiks kokkuvõtvalt väljendada Elisabeth Leena Pondre esitatud Raimond Lätte pala pealkirja sõnadega: Rõõm ilusast päevast!