Edasi esinesid Pärnu külapillimehed (Henno Sepp, Raido Koppel, Vassil Zotovich), isa ja poja (Raivo ja Rasmus Koppel) duo, „Iiukala” bänd, Ott Süld akordionil, Ethel Saarnak plokkflöödil ja akordioni saatel, noored kandlemängijad Marliis Miilimäe ja Maritte Greteliis Saks ning taas Pärnu külapillimehed koos ja üksikult, sekka mõnusaid muljeid senistest esinemistest (üle 3000 ülesastumise nii kodus kui võõrsil). Brahmsi ungari tantsu virtuoosse esitamisega lõppes kontserdi esimene pool. Vaatan kella – poolteist tundi läks nagu lennates.

Vaheajal kinnitatakse perenaiste Viivi ja Kaire organiseeritud kohvilauas keha, vahetatakse muljeid, vesteldakse sõprade-tuttavatega...

Kontserdi teist poolt alustas „Iiukala” bänd, kellele järgnevad suupillimängijad Pauline Metrikis ja Elmar Mitt, viimane jutustab paar naljalugu oma militaarsest minevikust. Taas vaheldusid akordionisoolod – Albert Müristaja valsside popurrii, Aivo Tali Ukuaru valss, Vassil Zotovich‘ i virtuoosselt esitatud palad –, Võiste „Pillipiigade” esituses kolm vana ja vallatut lugu, Peeter Joosepi ja August Rappi poolt pillimeeste hümn, tuttavad meloodiad Uulu lauluansamblilt „Kuldne iga” („Vaya con Dios” jt), „Iiukala” ja „Pillipiigade” ühislaul lapsepõlve Võrumaast.

Lõpulugudena kõlasid kõigi pillimeeste poolt „Ma tahaksin kodus olla” ja „Jää vabaks Eesti meri”.

Järgnes tänukirjade ja meenete jagamine. Meelde jääb ühe esineja väljaöeldud arvamus, et on kohti, kuhu peab minema, aga siia tahaks alati tulla. Ladusa organiseerimise eest kandsid hoolt Maimu-Aliise Puistama, Pärnu pillimeeste poolt August Rapp ja Henno Sepp, peo juhtimine delegeeriti Iiukala bändi liikmele Janno Elmile. Innukalt fotografeeris Tiiu Sommer. Kogu ürituse korraldus aga on Võiste Pillipiigade organiseeritud.

Edasi sai iga mees ja naine tantsu keerutada, saatjaks „Iiukala” bänd. Kuuldavasti kestnud simman kella kaheksani õhtul.

Koju kõndides rõõmustan, et olen üle hulga aja kuulnud nii hästi ja südamlikult organiseeritud säravat ja hoogsat esinemist.

Jätkugu tervist ja entusiasmi kõigile pillimeestele ja laulunaistele oma tegevuse jätkamiseks! Ilus sügispäev oli.