Aastateema ja meie looduslik asukoht soosivad liikumist - Püünsi küla läbib looklev teeveerg mere ääres ja külje alla jääb ka metsatukk.

Põnevate jalutuskäikudega mere äärde vaatama ja arutlema, millist lugu jutustab meri meile täna, keda ja mida me merel näeme, millist värvi on taevas ja meri, kas lained on suured või puuduvad üldse, soovime lastes äratada huvi mere kui võimsa looduskaaslase vastu ning muuta harjumuspäraseks jalgsi liikumise oma kodukülas.

Igakordne käik mere äärde saab ka jäädvustatud. Nimelt pildistavad lapsed merd ja rannaala. Mere äärde jõuame iga nädal vähemalt korra, et märgata toimunud muutusi. Loodame oma mereteemalisi fotosid kevadel ka laiemalt huvilistele tutvustada.

Oktoobris viisid merelood meid pealinna - Eesti Meremuuseumi. Sõbralikud giidid tutvustasid meile laevamakette ja rääkisid nende ajaloost. Saime näha väga vana tuukriülikonda ja vanu kalastusvahendeid.

Kõige põnevam hetk lastele oli ilmselt Paksu Margareta vaateplatvormil, millelt avanes suurepärane vaade Tallinna lahele ja sadamale.

Meil on teisigi ettevõtmisi, mis liikumise ja merega on seotud. Üks seni lõbusamatest oli kindlasti mõni päev tagasi toimunud sportlik mereröövlite pidu, mis sai korraldatud tublide isade ja vanaisade auks. Nii suured kui ka väikesed olid maskeerunud mereröövliteks.

Pidu sai alguse rivistusega, tervituste esitamisega ning mereröövlivande andmisega. Seejärel hakkas mereröövlipealik Piret proovile panema röövlikampade füüsilist jõudu, kiirust ja osavust. Püünsi Kooli suures võimlas katsusid jõudu rohelised, sinised, punased ja kollased röövlisalgad. Jooksmist, ergutamist, kilkamist ja naeru oli täis terve võimla.

Loomulikult pidid merekarud mõõtu võtma ka lauldes - peeti maha super laululahing, mille võitjat selgitada ei saanudki, sest mereteemalistel lauludel ei tulnud lõppu.

Tublid ja sportlikud mereröövlid said ka premeeritud, iga meeskond vääris väikest aaretekohvrit, mis aga seal sees oli, see jäägu meie saladuseks. Ka aarde juures kehtis üks lasteaia väärtustest - sõbralik jagamine.

Niisiis, palju liikumist ja palju rõõmu, see ongi meie väikese Püünsi lasteaia eesmärk, sest rõõmus laps on terve laps! Seda, et meie lapsed on järjest tervemad, näitavad ka laste kohalkäigu viimase kolme aasta tõusev trend ja haiguspäevade tõttu puudumiste langev trend.

Sellest, kuidas aga meie merelood jätkuvad, anname teile jälle teada!

Rõõmsat tuju ning minge kindlasti ka sügisel mere äärde jalutama - sügisesel merel on kõigile oma lood jutustada!