Roosna-Alliku põhikool on Šoti koostööpartneritele sobiv, sest siine keskkond on ümbritsetud looduskaitsealast rikkalike allikatega. Samuti paelus partnereid meie kooli keskkonnaalane tegevus ning kasvatus. Mõlema valla kõrgemad prioriteedid on seotud keskkonnahoidu toetavate projektide ja sellealase teadlikkuse tõstmisega.

Samuti jagavad kummagi riigi vallad samu seisukohti laste teemakohast haridust puudutavates küsimustes, mõlema poole jaoks on oluline tõsta laste teadlikkust kliimamuutuste globaalsest vastutusest ning Maakera säilitamise vajadusest.

Findhorni EcoKit on kogemusõppel põhinev haridusprogramm, mis toetab arusaamist ökosüsteemidest, kõige elava omavahelistest seostest, terviksüsteemi teooriast, süvaökoloogiast ja taastuvatest energiallikatest.

Projekti käigus luuakse seadmeid, mis võimaldavad õpilastel praktiliselt jägida looduse toimimist ja käitumist.

See praktiline programm leiab aset klassiruumis ja on mõeldud õpetajatele ning õpilastele. viies kokku Roosna- Alliku põhikooli ja Tallinna Ülikooli ühendades need omakorda Moray algkooli ning Findhorni Kogukonnaga.

Projekti lõppedes jäävad koolide kasutusse vastavad teadus-tehnilised seadmed ja õppematerjalid, mida Eesti haridussüsteemis edasi rakendada.

Findhorni partnerid viibisid meie vallas 25.09-27.09 ning siinviibimise ajal toimus Vodja mõisas Šoti kultuuri tutvustav õhtu „Ceilidh tants". Osalejatele õpetati Šoti rahvalikke tantse ning jutustati folkloorseid lugusid.

Projekti rahastatakse Euroopa Liidu poolt rakendusüksuse Archimedes SA kaudu.