Alguses oligi ainult huvi...Huvi, millest sai mõne aasta pärast hobi. Seejärel osaline töö. Kuni sinnamaani, et alates aastast 2007 saan olla iseendale ainsaks tööandjaks. Kulgemine ettevõtjaks on olnud ühtaegu kerge ja loomulik kui ka keerukas ja katsumusi täis. Probleemide lahendamine ja selle käigus arenemine on iga ettevõtluse loomulik osa, oled sa siis maal või linnas. Keeruliseks teeb väikeettevõtluse vaid see, et alustades oled sa ju enamasti üksi, ja nii oledki oma firma tootja, varustaja, turustaja, raamatupidaja, sekretär, autojuht ja koristaja. Saab kindlasti ka teisiti.

Vaatama oluliselt tõusnud töökoormusele, ei ole mul hetkekski tulnud mõttesse minna tagasi linna tööle. Miks? Koos oma praeguse tööga näen loodust, märkan aastaaegade vaheldumist, kuulan linnulaulu. Kas tead, kui vara hakkab tegelikult juba kevad? Mul on võimalus tuua-viia lapsi trenni ja muusikakooli, olen neile igal hetkel olemas. Varasemalt olen kahetsenud, et palju aega kulub ratastel. Jah, ka nüüd on mul vaja Tallinna sõita, aga teen seda vaid ühel päeval nädalas, mitteviiel.

Mul on küll väga palju tööd, aga samas on ka vabadus. Varasematel aastatel olen sageli kurvastanud just pimedal ajal. Siis, kui tööle minnes on veel pime ja tulles juba pime. Olles ettevõtja, saan ma ise otsustada, millal ja kuhu ma lähen. Milline nauding on kellelegi aru andmata võtta keskpäeval koer paela otsa ja teha üks jooksutiir.

Mina siin Karla külas olen eriti õnnelik selle üle, et meid, aiandustalusid, on siin riburadapidi lausa neli tükki ühe tee ääres reas. Kõigepealt Kose poolt tulles Tõnise Puukool, kes kasvatab suures valikus väga kvaliteetseid ilupõõsaid. Siis ongi meie talu – Roosoja, mille toodang on roosiistikud, eelkõige sellised, mis külmas piirkonnas nagu Kose vald, ka vastu peavad. Mõnisada meetrit edasi Roogoja talu, kõige vanem ja tuntuim meist, pakub oma pere aretatud elulõngu ja eestimaiseid viinamarju (ohoo!). Kõige viimane aiandustalu Sadevälja ongi peaaegu küla lõpus, aga tasub kindlasti pikka sõitu, teid ootab imeline aed koos puukooliga, kust on võimalik osta pea kõiki neid taimi, mida näete siinsamas kasvamas.

Üheskoos toredate ja tegusate sama ala inimestega on ka oma asja ajamine olnus palju kordi lihtsam ja mõnusam. Kokkuvõtvalt saan öelda, et kui sul on hobi, millega tegelemisel justkui aeg seisaks, siis võimalusel tee oma hobist omale töö. Kodukohas on hea olla ettevõtja. Too oma ellu tagasi päikesevalgus, nii otseses kui kaudses mõttes!