„See oli 13 ja reede, kui meile tuldi koondamisest rääkima. Öeldi, et lõpetada tuleb majanduslikel põhjustel. Loomulikult oli see paras šokk, sest tööd on meil kogu aeg jagunud ja palga maksmisega pole tõrkeid olnud. Esimene ehmatus on nüüd möödas ja tuleb vaadata, kuidas edasi
minna,“ on kokkuvõte mõne töötajaga peetud jutuajamisest.

„Parimatel aegadel oli Märjamaa tsehhis ligi 50 inimest, nüüd on alles jäänud poole vähem. Uut tööjõudu pole õnnestunud viimastel aastatel siia juurde leida. Maja üldkulud on suuremad, kui tsehh tagasi teenib,“ avas juhatuse liige Margus Milling sulgemise põhjuseid. Rudotex tahab neile kuuluva 700 m2 suuruse tootmispinna müüki panna.

Tööriideid valmistava Rudotexi Rapla tsehhis on üle 40 töötaja ja 95% ettevõtte toodangust läheb eksporti. Raplasse võetakse juurde viis inimest ehk nii palju, kui oli võimalik.

Töötukassa esindaja on juba käinud Märjamaa õmblejatele selgitamas, missugused on nende õigused ja kuidas edasi toimida. Siin käis ka Jüris asuva õmblustsehhi esindaja, kes tutvustas madratseid ja madratsikatteid valmistava firmat, mis vajab seoses laienemisega uut tööjõudu.

Pakutakse väljaõpet ja kui saab kokku piisava arvu inimesi, siis lubati ka nö tööliste buss käima panna. Üks grupp naisi käis sealset tsehhi vaatamas ja tuli tagasi positiivsete tunnetega. Töökeskkond on seal uus ja kaasaegne, palk kõrgem, aga vahetustega töö muudab nii kaugelt käimise keerulisemaks.