Siis saab sõita jalgratta või rulluiskudega, joosta või jalutada ohutult Rätsepa teest Lähtse külas algul piki Kurna-Tuhala maanteed, siis Kangru teed ning lõpuks mööda Viljandi maanteed Tallinnani. 2013. aastal on plaanis rajada ka kõnnitee Lasteaia tänava äärde.

Valla eelmisel ja käesoleval aastal ehitatud kergliiklusteed on rahastatud 85% ulatuses Euroopa struktuurfondidest läbi EAS-i ja 15% Kiili vallavalitsuse eelarvest. Suure tõenäosusega saab samadel alustel toimuma ka järgmiste kergliiklusteede ehitus, kuid seda juba uuel rahastusperioodil, mis algab 2014. aastal ning kestab aastani 2020.

Meil on täna juba olemas kergliiklusteede projektid kahel lõigul: Rätsepa teest Nabalani ja Luige ristmikust kuni Kangru teeni. Järgmisel aastal alustame läbiääkimisi kinnistute omanikega, kelle maadele projekteeritud kergliiklusteed tulevad, ja proovime jõuda ka kokkulepeteni, et ajaks, kui avanevad Euroopa rahakraanid, oleks meil ettevalmistused tehtud ning saaksime kohe alustada ehitushangete läbiviimisega.

Kuna me täna ei tea, milline on olukord mõne aasta pärast, siis ei julge siin ja praegu mingeid konkreetseid lubadusi anda, kuid Kiili valla nelja aasta (aastatel 2013-2016) eelarve finantsstrateegias oleme ette näinud võimaliku rahaeralduse kergliiklusteede jaoks.