Start jooksule on kell 12.00 ja kepikõnnile 12.05. VI Saadjärve sügisjooks avab ka uue võimaluse uuteks rajarekorditeks, kuna distants pikeneb 500 meetri võrra. Ilusat suve lõppu ja varasügise algust soovivad ka Tartu linna kohvikud ja restoranid, kes on tänavu toetamas meie spordisündmust kinkekaartidega. Loosi lähevad Vilde,Volga, Werneri, Feal Goodi ja teisedki kinkekaardid.

Lastejooksu korraldamisega tegeleb Tabivere rahvaspordiklubi. Osalemine on lastele tasuta. Lastejooksule pole eelnevalt registreeruda vajalik, seda saab teha kohapeal tund enne starti. Start lastejooksule on kell 12.10.

Lastevanematel kulub joostes või kepikõndi tehes 17 kilomeetri pikkuse raja läbimisele aga kauem aega ning paratamatult tekib pikk paus, mil lapsed peavad oma vanemaid ootama.

Jääaja keskus pakkus omalt poolt välja, et giidid võtavad lapsed oma hoole alla soodushinnaga. Seda, et keskuses jätkub lastele uudistamist lausa tundideks, teavad kõik, kes seal on käinud. Nii on ka lastel lihtsam rajalt saabuvaid vanemaid oodata. Loomulikult saab pärast üritust teha lõbusõitu praamiga!