Naiste tiim

Võtikmetsa tiimi ridadesse kuulub ühtlasi ka hetkel veel ainuke ainult naistest koosnev tiim. Naised on võistlustel meestega võrdsed (eraldi arvestust naistele ei ole) ja kui vaja siis sõidetakse kasvõi hambad ristis, kuid mehi naiste murutraktori rooli ei lasta. Selle tõestuseks on ka osalemine 12-tunnisel võistlusel Soomes, kus peaaegu kogu võistlus sõideti kahekesi (30 minutise pausi andis kaasas olnud järelkasv ehk 10-aastane tüdruk). Naiste tiim tõigi sellelt võistluselt Eestisse standardklassis ülekaaluka võidu. Lähimaid konkurente edestati 169 ringiga ning kokku läbiti peaaegu 700 km.

Tihti küsitakse tiimi liikmetelt, et kas need masinad muru ka niidavad. Selle kohta on tekkinud tiimil juba humoorikas vastus: “Need ei niida, need künnavad!” Hoolimata oma tagasihoidlikust välimusest, suudavad võistlusmasinad rajal nii mõndagi korda saata. Tihti lepitakse ka enne võistlust kokku meeskonnasisesed sõidustrateegiad. Lepitakse omavahel kokku, et seekord võtame rahulikult, kuid kui stardilipp langeb, siis teeb adrenaliin oma töö.

Aeg teha ajalugu

Võtikmetsa tiimil on ette näidata head tulemused nii Eestist kui ka piiri tagant. Võtikmetsa tiim nr 18 on mitmekordne Eesti ja Soome meister murutraktorite kestvuskrossis. Koos Võtikmetsa tiimiga nr 19 toodi aastal 2012 ja 2013 Soome meistrivõistlustelt koju kaksikvõidud. Naiste tiim nr 20 on kahel korral pärjatud Soome meistrivõistlusel hõbedaga ning Eesti meistrivõitlustelt on ette näidata pronks (2013) ning hõbe (2014). Võtikmetsa tiim nr 19, kes on vaatamata pidevale tehnilisele ebaõnnele olnud visa võitleja, on Eesti meistrivõistlustel olnud kolmas ja viies. Sellel aastal püüab Võtikmetsa tiim teha ajalugu – tuua Eesti meistrivõistlustelt koju kolmikvõit.

Võtikmetsa tiim ootab kindlasti ka konkurentsi, sest konkurents on edasiviiv jõud ning uued sõitjad toovad rajale alati põnevust. Võtikmetsa tiim otsib uusi elamusi ka väljapoolt Eestit. Võistlemas käiakse Soomes ning plaani peetakse selle üle, et kunagi ka Inglismaal sõita. Üheks tiimi suureks eesmärgiks on minna järgmisel aasta talvel toimuvale Soome 12-tunnisele võistlusele. Seal on kohal murutraktorite paremik Euroopast. Sõitjaid on kohal nii Soomest, Eestist kui ka Inglismaalt ja Luksemburgist.

Murutraktorid joonele

Võtikmetsa tiim on tänulik oma fännidele ning sponsoritele, kes on neid toetanud. Võtikmetsa tiimi kahel peasponsoril Makita OÜ-l ning Bizol Eestil on kindlasti suur osa tiimi heade tulemuste saavutamisel. Lisaks toetusele ei pea sponsorid paljuks ka ise võistlustel kohal käia ning kohapeal tiimile abiks olla. Sellised sponsorid näitavad kindlasti eeskuju ka teistele! Ja kellel tuleb talvel isu hakata ka endale murutraktorit ehitama, et järgmisel aastal murutraktorite meistrivõistlustel osaleda, siis võta ühendust facebookis Murutraktorite Liiga lehel või Võtikmetsa tiimiga tel 504 9838. Võtikmetsa tiim on uutele tulijatele alati jõu ja nõuga abiks! Võtikmetsa tiimi näeb sõitmas juba 10. oktoobril Alansi Offroad Pargis algusega kell 13, kus toimub Eesti meistrivõistluste finaal murutraktorite kestvuskrossis. Võtikmetsa tiim ootab võistlust vaatama oma pöidlahoidjaid ning kindlasti on oodatud kõik motohuvilised. Julgemad haaravad roolist ning panevad masinad joonele!