Pole ju saladus, et linaseemned on tervise seisukohalt tõeline varaait, sest nad sisaldavad polüküllastumata rasvhappeid, mis omakorda kuuluvad oomega-rasvhapete hulka. Ka hiljutised uuringud on näidanud, et linaseemnete söömine aitab vähendada südamehaiguste, vähktõve, insuldi ja diabeedi riski. Linaseemnete veidi pähklise mekiga pressimisjäägis leidub kasulikke ja tervistavaid omadusi veel küllaga.

 „Samas, messil neid uudistooteid inimestele pakkudes pidime ka ise tunnistama, et väljanägemine polnud neil kõige apetiitsem ning esmalt suhtuti maiustesse umbusklikult. Koos turundusõppejõu Tiiu Ohvriliga tulime ideele kutsuda neid magusaid, välimuselt veidi rosinaid meenutavaid tooteid, linarosinateks. Ja hitt oligi sündinud! Linarosinaid maitsti, kiideti ja sooviti kaasa osta ," meenutas Kaire Mets.

Toode ise sündis aga Põlvamaa Rohelisema märgi koolitusel, kus tippkokad Indrek Kivisalu ja Risto Toome koos maakonna ettevõtjatega töötasid välja uusi tooteid. Nii otsiti värskeid ja suupäraseid ideid ka Linaagro OÜ tervislikele toodetele, sest lisaks kasulikele omadustele peavad toidutooted olema tarbijatele ka suupärased. Just selline maitsev ja tervislik vahepala koolituse käigus sündiski.

Nüüd on põlvamaised linarosinad leidnud ka tootja ning väikeettevõtja Raili Kallavus lubas esimesed tooted turule tuua lähiajal.

„Praegu on toode veel katsetamise faasis, kuid esimene partii peaks valmis saama lähiajal," ütles ta, lisades, et linarosinad ootavad endale ka pakendit.