Võisteldi kolmes voorus - Rakvere searibi, Talleggi kanafilee ja fantaasiaroa küpsetamises. Võistlustöid hindas Eesti Grilliliidu kohtunikkond koosseisus: Sven Rosenstok, Reelika Rosenstok, Margus Ojaots, Reena Rist, Tiina Kirss, Katrin Kuum, Kutt Niinepuu ja Tarmo Annus.

Punktiarvestuses pälvis Saaremaa võistlusel esimese koha külalisvõistkond Virukad, mille koosseisu kuulusid Virumaa Naiskodukaitse kolm kuulsat grillinaist.

Maakonna Parima Grillija tiitli pälvinud võistkonna Gurmee Gala fantaasiavooru võidutöö nimi oli „Grillitud lillepott". Võistkonna kapten Toomas Leedu selgitab: „Taignast grillisime poti, šokolaadist ja marjadest grillisime poti sisse mulla. Taimedest ja ürtidest moodustasime poti pealmise osa. See tundub keeruline, aga tegelikult on väga lihtne roog, mille valmistamiseks kulus meil kõigest tunnike aega."

Võistluse tulemused on avaldatud kodulehel http://saaremaa.grillfest.ee ja Eesti Grilliliidu võistluskalender www.grilliliit.ee.

2012. aasta juunikuus toimuvale üleriigilisele lõppvõistlusele pääsevad Saaremaa võistluselt võistkonnad Virukad, Gurmee Gaala ja Villi ja Pojad.

Saaremaa võistluse korraldasid Eesti Grilliliit ja Laimjala Vallavalitsus.

Võistlushooaja korralduspartnerid on Reola Gaas, Meira, Rakvere Lihakombinaat, Tallegg, Selver, A.Le Coq, Balbiino, Eesti esimene vahuvein Fest (Põltsamaa Felix), Greencoal grillisüsi, Nikon, Respo Haagised, Pakendikeskus, Star FM ja trükikoda EVG Print.

Eesti Grilliliit on 2008. aastal asutatud rahvaorganisatsioon kuhu kuulub rohkem kui 300 grillihuvilist inimest ja ettevõtet. Liidu liikmeteks on oodatud kõik, kellel  grillimise vastu huvi on.