Eelregistreerumisel panid nimed kirja 11 valla sportlased, kuid võistluspäeval tuli starti siiski vaid 8 valla võistkonda. Võistlus toimus Upal, kuhu Eldur Torn on rajanud nõuetele vastava ja huvitava reljeefiga võistlusraja pik­kusega 900 meetrit. Iga valda esindas 2 meest ja 1 naine, kellel tuli võistlusmaa läbida kahel korral. Võitja selgitati välja aegade liitmise teel.

Enne starti hõljus õhus nii kevadet kui pinget. Kolme soojakraadiga ilm muutis võistlusraja üsna ettearvamatuks. Prognoose võitja suhtes eriti keegi teha ei söandanud, kuid kahtlusta­vad pilgud seirasid siiski Kärla koondist, mis koosnes vaid Tänakutest, teada-tuntud rallipe­rekonna liikmetest.

Juba esimesed sõidud näitasid, et liigne tormakus saab karistatud, nagu ka liigne ettevaatlikkus. Eks lootis ka allakirjutanu, et koduradadel sõitvad Kaarma roolikeerajad võidukarika koju jätavad, ent võistluse käik tegi oma korrektiivid. Algusest peale läks tihedaks rebimiseks Kärla, Pihtla, Mustjala, Lümanda ja Kaarma vahel. Mida sõit edasi, seda kindla­malt hakkas teiste eest ära libisema Kärla. Küll imestati raja ääres, et näe, nagu ei kihutakski eriti, aga aeg teistest ikka 7-8 sekundit parem. Ju see ikka meisterlikkus oli, mis sellistes tin­gimustes maksma pääses, ja sellest ei tulnud Kärla triol puudust. Lõplik paremusjärjestus pandi aga paika lausa viimastes sõitudes, kus nii mõnelgi naisvõistlejal tuli otsustava tulemuse tegemine oma õlgadele võtta. Võitjaks tulevad aga alati paremad ning seekord osutusidki pa­rimateks Kärla roolijad. Nende sõiduklassist annab tunnistust ka aegade võrdlus, kus 2. kohale tulnud Pihtla võistkonda edestati pea minutiga. Nii lühikese distantsi puhul on see üsna märkimisväärne tulemus. Äge rebimine käis pronksmedalite pärast, millest väljus napi paremusega Kaarma, edestades Lümandat vaid 3 sekundiga. Toome siinkohal ära kolme parima võistkonna koosseisud ja lõpuajad:

1. Kärla (Kätlin Tänak, Ivar Tänak, Janar Tänak) 22.27,28;

2. Pihtla (Monika Vaima, Karl Jalakas, Janar Vaima) 23.18,15;

3. Kaarma ( Elona Aab, Sander Kermik, Eldur Torn) 23.43,41.

Neile järgnesid Lümanda, Mustjala, Salme, Leisi ja Muhu võistkonnad.

Kuuldavasti jäid võistlejad korraldajate tööga rahule ja pretensioone ei ole esitatud. See lubab arvata, et vajadusel on Kaarma vald valmis taolisi võistlusi veelgi korraldama. Siinkohal tänusõnad neile, kes jõu ja nõuga olid abiks võistluste korraldamisel ja läbiviimisel: Eldur Torn, Ülle Torn, Boris Lehtjärv, Bruno Lehtjärv, Allan Meitern, Virve Maripuu, Ott Paakspuu, Lauri Valdmets ja OÜ Raaret. Tänan veelkord ka kõiki võistlejaid ning mis muud kui - kohtumiseni taas jäistel radadel!