Abikaasa proovis tutvustada automaadile ribakoodi, kuid sellest ei olnud suuremat kasu - automaat osutus korraga nii pimedaks kui ka idioodiks - nimelt väitis ta, et vabad read puuduvad.

Oma silm aga fikseeris, et eelmüügi piletitega autode 2 sõidureas polnud ühtegi sõidukit. Loomulikult tekitas selline automaadisõgedus küsimusi, mida proovis lahendada kassanäitsik.

Peale kolme-nelja triibu näitamist ja kassas toimetamist, ilmus ekraanile maagiline number 6 ja avanes seesam (tõkkepuu). Õnnetuseks oli see muidugi vale rida - üldjärjekorra lõpp, aga sellest hiljem.

Selline kiusamine automaadile muidugi ei meeldinud ja ta otsustas kätte maksta - näidates keskmist sõnumit (vaba rida puudub) järgneva 15 minuti jooksul kõigile nii eelmüügi kui üldjärjekorras olijatele.

Ilmselt õnnestus kassanäitsikutel idiootide armee vastupanu mõneks hetkeks maha murda ja läbipääsesid mõned üldjärjekorra kui eelmüügipiletitega autod. Ja loomulikult hoopis teise, broneeringu ritta. Järjekordne kiirvisiit kassanäitsikule külla andis kinnituse, et asun loomulikult vales sabas (automaadil oli ilmselt ajutine meelehäire), kuid see viga oli lihtsasti parandatav - tõkkepuutõrjest oli läbimurdnud ainult 5 autot ja peale minu ümberreastumist õnnestus see veel umbes sama paljudel.

Ülejäänud jäid ilmselt maha - nimelt ei olnud nad 20 minutit enne kohal (koht on sadamaterritooriumil), vaid kükitasid tõkkepuu taga ja püüdsid automaadile tõestada, et nad ei ole kaamelid. Ei olnud, hoopis eeslid olid.

Siin võib tekkida lugejal küsimus, kuidas sellised totaalsed jamad, mis korduvad päris tihti, õnnestub kokku keerata?

Siit tulevad õnnitlused:

Tervitused Kingissepa rajooni täitevkomitee esimehe Ants Tammlehele (AS Saarte Liinid juhatuse esimees), kellel õnnestus esimese riigihankega totaalselt ämbrisse astuda, teisel aga valida sellised kõvad tegijad (Hansab ja Telegrupp), kellele kümnekonna tõkkepuu juhtimissüsteem on aastal 2010 raketiteadus. Ja boonusena jätta tegijaile 1 kuu süsteemi paigaldamiseks/testimiseks.

Ja kui loete järjekordset Saarte Liinide pr-teadet, et probleeme pole, siis teadke - vana kommunist ei valeta/ta lihtsalt ei mäleta :-)