"Olen omavalitsusvaldkonnaga tegeleva inimesena suhelnud päris paljude inimestega üle Eesti ja ka erinevatel sisevalimistel on oluline laiem kandepind kui 1-2 piirkonda," ütles Lember, "Kokku oli Vanemuse kontsertmajas üle viiesaja delegaadi ja kandidaate juhatuse liikme kohale rohkem kui kohti. Hääled jagunesid päris ühtlaselt ja näiteks viimasena juhatuse liikmeks saanud ja esimesena välja jäänut lahutas vaid üks hääl," lisas ta.

"Juhatus on erakonna poliitiliste ja ka erakonna igapäevast tegevust puudutavate otsuste koht. Kindlasti on lähiaasta märksõnaks aasta pärast toimuvad kohalikud valimised ning oma taustast tulenevalt on ka nendeks valimisteks valmistumine peamiseks valdkonnaks. Riigi ja omavalitsuste suhted on läinud pidevalt ühesuunalisemaks ning see on teema, kus on vaja omavalitsuste eest seista. Kindlasti toetan ka seda, et SDE juhatuse laua taga oleks selgelt esindatud ka muud maaelu ja ettevõtlust puudutavad teemad," ütles Lember.

"Usun, et nii nagu Eestis tervikuna on SDE tõusteel Jõgevamaal. Seda eelkõige uute inimeste kaasamise näol ja siinkohal ka üleskutse, et meie ridadesse on oodatud kõik Jõgevamaa aktiivsed inimesed, kes tahavad midagi oma kodukandi jaoks ära teha. Vaadates täna Eestis toimuvat ja meie riiki juhtivate isikute ülbust ja suhtumist oma inimestesse, on selge, et vaja on muudatust. Kui ikka üks valituse liige arvab süüdimatult, et ta on asendamatu, siis on see ohtlik ja ta tuleks kiiresti asendada. Selleks aga, et poliitikamaastiku liikumistele saaks anda uue hoo on vaja uusi inimesi ja tegutsemist. Kui tahta peale 2015. aasta parlamendivalimisi liikumist hoolivama riigi suunas, siis on täna alustamiseks viimane aeg ja vaja tulla juba tegutsema kohalikel valimistel," lisas ta.

Poliitik ja ettevõtja Kajar Lember on ainus Jõgevamaaga seotud isik Sotsiaaldemokraatliku Erakonna uues juhatuses.