Sellel kevadel millegipärast hakkab teeäärsetesse kraavidesse ja metsa alla ilmuma taas joogitaarat ja muud prügi. Mitu aastat see probleemiks eriti ei olnud. Rumpo ehitusjäätmete ladustamise platsil teeb natuke muret see, et inimesed tahavad kiiresti oma koorma maha panna ja ei suvatse nõuetekohaselt sorteerida. Palun võtame selle aja ja teeme seda oma saare ja ilusama maailma nimel.

Kevadkoristuse käigus on juba ka esimene lõhkekeha lagedale tulnud ja kahjutuks tehtud. Küllap neid tuleb ka edaspidi. Aga lugejatele taas väga tõsine palve - palun mitte mingil juhul hakata neid ise teisaldama või torkima, see on väga ohtlik ja võib juhtuda tõsiste tagajärgedega õnnetus. Andke teada saarevahile või helistage numbrile 112.

Seoses meie saarel toimuva intensiivse ehitustegevusega on aktuaalne kruusa kaevandamise teema. Seadus ei luba seda ametlikult teha ja keskkonnainspektsioon jälgib hoolega, et ei toimuks ebaseaduslikku pinnase teisaldamist. Olukorras, kus kohapeal kruusa võtta ei ole, teed aga vajaksid täitmist, on praegune valla teede olukord küllaltki hea. Loomulikult saaks paremini, kuid see nõuab palju raha. Antud olukorras on teed hooldatud selliselt, et väga palju paremini vist ei saakski.

Kahjuks ei saa sama öelda jalgrattateede kohta. Kui samamoodi edasi läheb, on mõne aasta pärast need rattateed, mis paar aastat tagasi olid autoga vabalt läbitavad, täiesti läbimatud. Kas on ikka mõistlik lasta neid nii kinni kasvada? Mis saab siis, kui mõnes sellises piirkonnas tekib põleng ja päästeautod ei saa lähedale või kui mõni matkaja vajab kiiret arstiabi, kuid kiirabi peab jääma ootama mitme kilomeetri kaugusele? Siis ei saa küll süüdistada kiirabi.

Kui meditsiinile juba jutt läks, siis tahaks märkida, et nii hea pole meditsiiniabi kättesaadavus siin saarel veel kunagi olnud, kui täna. Natuke harjumist nõuab just vanematel inimestel selline nö telemeditsiin, kuid tõele au andes - meie tingimustes parim. Parkimisest Hullo külas ka paari sõnaga. Kutsun poekülastajaid parkima oma autosid ikka parklasse. Igati korralik seisuplats ja pole ka pikk maa poeni astuda.

Ja mis muud kui austage avaliku korra reegleid, liiklusseadust, looduskaitse eeskirju ja kaaskodanikke ning armastage lapsi, loomi ja liblikaid.