Aga oma tagasihoidlikusest ei lasknud Pille sellel teabel majast varem välja lekkida.

Kolleegid ütlevad Pille kohta, et tal on uskumatu huumorimeel. Ta teab majas kõige pisimagi jubina asukohta. Ta küpsetab, keedab, koristab, keevitab, kütab. Temata oleks maja tühi, külm ja kõle. Pille sädeluse allikas on tema omakasupüüdmatu hoolivus, mida kiirgab tema igapäevasest tegevusest. Töökaaslased imestavad, kui rahulikult suudab Pille ka kõige keerulisemat klienti kuulates jääda. Ja kuidas ta järgmisel hetkel nagu tõeline tulesäde edasi tormab. Nende omadusteta oleks ka raske ette kujutada sotsiaalkeskuse perenaist.

Pille on sotsiaalkeskuse perenaine olnud peaaegu selle avamisest alates. Ta tegeleb igapäevaste majandusteemadega, hoolitseb öömajaliste eest, tegeleb kasutatud riiete taaskasutusse andmisega, jagab neljal päeval nädalas veerandsajale sööjale suppi. Lisaks on ta ka tegevusjuhendaja - juhendab õmblus- ja käsitööring ning õpetab köögitunnis kergemate roogade valmistamist. Ja nagu kinnitatakse, pidavat ta suutma täita mistahes "auku".

Pille ei ole sotsiaaltöötajaks õppinud, aga on selle töö oskused omandanud. Ta on õppinud hoopis õmblejaks. „Ära tüütas see õmblemine," ütleb Pille ise. „Aga sotsiaaltöö meeldib. Kohe väga meeldib. Aga ega vist teisiti ei saakski siin olla?" kehitab Pille õlgu.