Hetk hiljem pöördud tagasi vaatama ja juhtud nägema õõvastavat vaatepilti - keegi „hea" inimene kallab sinnasamasse pakendikonteinerisse ämbritäie prügi - kartulikoored, hapuksläinud supi, hügieenisidemed, mädanenud tomatid ja muu läga. Sekunditega on põrmu tallatud su hool ja vaev, puhtad pakendid on hetkega osa haisvast prügimassist. Kindel on, et sinu pakendid taaskasutusse ei jõua.

Kui esimene näide on pigem fiktsioon, siis teine, pakendikonteineri lugu, on reaalne näide Tahkuranna valla elust enesest, probleem, millega puutume kokku pea iga nädal.

Läbiviidud uuringute tulemusena sorteerib peaaegu pool eesti peredest kodus pakendijäätmed prügist eraldi ja viib pakendikonteinerisse, kuid kahjuks leidub ka neid, kes vältides kulusid jäätmeveole, kuritarvitavad kaaskondlaste usaldust ja sokutavad oma prügi avalikesse pakendi- ja vanapaberikonteineritesse.

Tänast lugu kirjutama ajendas Tahkuranna valla territooriumile paigutatud avalike pakendikonteinerite ning vanapaberikonteinerite väärkasutamise juhtumite sagenemine, mille tulemusena kavatseb Tahkuranna Vallavalitsus lähiajal likvideerida avalikud konteinerid Reiu külas Tõllapulga teel ja Laadi külas Siimu teel. Loodame, et inimesed, kes jätkavad jäätmete sorteerimist, leiavad endale lähimad avalikud konteinerid üles. Reiu külas jäävad avalikud vanapaberija pakendikonteinerid Reiusilla teele ja Laadi küla elanike jaoks asuvad lähimad vanapaberi- ja pakendikonteinerid Uulu vallamaja parklas ja Uulu garaažiühistu territooriumil.

Oluline on meeles pidada, et pakendijäätmed pandaks pakendikonteinerisse sisse, mitte selle kõrvale või peale.

Au ja kiitus neile, kes pakendijäätmed kenasti sorteerituna pakendikonteinerisse toovad.