Sel aastal oli žürii esimeheks kuulus Eesti näitlejanna Piret Simson. Žüriisse kuulusid veel Tähtvere valla esindaja Inga Tartes ning Ülenurme Raamatukogu juhataja Kersti Ernits. Võistlejad pidid esitama kaks luuletust, mis võisid olla kirjutatud järgmiste luuletajate poolt: Olivia Saar, Aita Kivi, Maimu Linnamägi, Kersti Merilaas, Eha Lättemäe ning Ira Lember. Žürii esimehena käitus Piret Simson väga sõbralikult. Ta andis pärast iga luuletuse lugemist tagasisidet ja rohkeid nõuandeid, et õpilane saaks ennast luulelugemise alal täiendada. Luulevõistlusest osavõtt oli rohke. Osalejaid oli kokku 73, koole 15 ja õpetajaid-juhendajaid koguni 28. Ilmatsalu Põhikooli õpilastele õpetasid luuletused selgeks õpetajad Eneli Liblik ja Maie Sokk. Kõige rohkem osalejaid oli 5.- 6. klassist. Üllatusena võttis osa väga palju noormehi.

Et luulepäev väga üksluiseks ei muutuks, tehti ka vaheaeg, kus pakuti maitsvat kringlit, kohvi, teed ja morssi. Vaheajal said esinejad ja õpetajad vahetada emotsioone, kõik olid meelestatud positiivselt ja üldine õhkkond oli särav ja sõbralik. Pärast vaheaega jätkasid luule lugemist vanema kooliastme õpilased ning üsna pea läks žürii otsuseid tegema. Teadaolevalt ei kujunenud otsustamine lihtsaks, sest tõesti, häid lugejaid oli palju. Luureandmete põhjal mainiti ära väga palju meie kooli lugejaid, mille üle oleme päris uhked.

Kokkuvõtteks võib öelda, et meie koolil väga vedas. Saime mitmeid auhinnalisi kohti: 5.- 6. klassi arvestuses sai teise koha Artur Piisang, 7.- 9. klassi arvestuses sai kolmanda koha Kädi Pant. Anti välja ka eripreemia ja auhinna saajaks osutus jällegi meie kooli poiss Karl Vilu.

Auhinnalised kohad jagunesid järgnevalt:

5.- 6. klass (40 osalejat)

I koht - Helen Mägi (Konguta Kool)

II koht - Artur Piisang (Ilmatsalu PK)

III koht - Frederik Raud (Raatuse G)

Eripreemia - Karl-Johannes Kõiv (Kivilinna G)

Eripreemia -Anett Kreinin (Ülenurme G)

7.- 9. (23 osalejat)

I koht - Pearu Pirsko (Mart Reiniku Kool)

II koht - Mart Erik Kermes (Mart Rainiku Kool)

III koht - Kädi Pant (Ilmatsalu PK)

Eripreemia - Karl Vilu (Ilmatsalu PK)

10.- 12. klass (10 osalejat)

I koht - Kärt Kaasik ( Tartu Jaan Poska G)

II koht - Janika Vaht (Lähte Ühisgümnaasium)

III koht - Hanna-Liisa Tamm (Tartu Jaan Poska G)

Kuna luule esitamine suure publiku ees pole sugugi kõige lihtsamate ülesannete killast, siis tahan kiita kõiki õpilasi, kes osalesid ja eriti meie kooli õpilasi, kelleks olid Patrick Kudak, Angelica Angel Saarna, Raneli Müllerson, Mattias Sokk, Artur Piisang, Regiina Tšitšuk, Anett Sults, Carl Daniel Haidak, Victoria Laanemäe, Kevin Mõttus, Reelika Vaard, Tiia Tralla, Allar Aso, Andres Andre, Urmo Pungar, Kristo Krõlov, Karl Vilu, Karl-Martin Maileht, Kädi Pant, Veronika Kaširina.

Traditsiooni kohaselt sai iga osaleja tänukirja ja šokolaadi. Luulepäev oli tõesti meeldejääv ning elamust pakkuv. Olen ise väga rõõmus, et meie kool sai sel aastal auhinnalisi kohti. Suur tänu toetajatele - Tartumaa kultuurkapitali ekspertgrupile ja Tähtvere Vallavalitsusele.