„Kui eelregistreerimise põhjal sai selgeks, et osavõtvaid koore on 25 ja Türi Põhikool ei suuda kõiki lauljaid majutada, siis liitus veebruaris korraldajana ka Türi Ühisgümnaasium," lisas Schüts.

Schütsi arvates on Türi festivalipaigana sobiv koht. „Nii häid võimalusi konkursi korraldamiseks - koolimajade ja kultuurimaja lähedus, toitlustamise võimalus kooli sööklas, avarad prooviruumid nii koolis kui ka kultuurimajas enne konkursilavale minekut - sellist paika on mujal Eestis raske leida.

Tänu kogemustele ja suurepärasele koostööle kõigi osapooltega sujus plaanitu pea sada protsenti. Pisike aps, aga teistele mittemärgatav, meenus laupäeva õhtul, olin lihtsalt unustanud Murumoorile rongkäiku meelde tuletada, mis sest, et soovist teda koos lastega lavale kõndimas näha andsin teada juba märtsis."

Konkurss kultuurimajas kulges Shütsi sõnul täpselt ja distsiplineeritult. „Äitäh põhikooli õpetajatele, kord oli eeskujulik. Festivalikontserdid Türi kirikus ja kolledži saalis kulgesid ladusalt, toitlustamine sujus, peoõhtud Noortekeskuses ja põhikoolis meeldisid lastele, tukastamiseks jagati klassipõrandat sõbralikult.

Koorijuhtide ja žüriiliikmete kohtumine ümarlauas kulges traditsiooniliselt sõbralikus ning soojas õhkkonnas. Laupäeva hommikul viisime koorijuhtide ja žüriiliikmetega lillekimbu kivi juurde mille avamisest möödub mai lõpus 16 aastat ja mis märgib esimese lastelaulupüha toimumise paika.

Auhinnalaud oli rikkalikum kui kunagi varem, mille eest südamlik tänu sponsoritele. Tänu nende abile oli žüriil esikolmiku kõrval (rahalised preemiad) võimalus jagada arvukalt eripreemiaid - nii paljud lastekoorid olid seda väärt," rääkis Schüts.

„Tänu truule abimehele Anne Toomistule õnnestus konkurss kenasti. Olulisim isik kogu ahelas oli aga Varje Vürst Eesti Kooriühingust, ürituse lõppedes oli tänajaid palju," lisas ta.