Samaaegselt ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga rajatakse ka ligi 14,2 km sademeveetorustikke. Vee- ja kanalisatsiooniprojekt läheb maksma ligi 230 miljonit krooni ehk ligi 14,7 miljonit eurot, Saku valla omaosalus on sellest 21,59% ehk ligi 50 miljonit krooni või ligi 3,2 miljonit eurot. Sademeveetorustike ehitus läheb maksma ligi 18,9 miljonit krooni ehk 1,2 miljonit eurot ja seda rahastab 100% Saku vald. Projekteerimise käigus jagati ühisveevärgi ja  -kanalisatsiooni piirkond kolmeks ehitushankealaks. Kõigi tööde tellijaks ja projekti elluviijaks on Saku vallale kuuluv ettevõte AS Saku Maja.

22. juulil 2010 kulutati välja riigihange, et leida töövõtja Põhja-Saku piirkonna vee- ja kanalisatsiooni- ning sademeveetorustike ehitamiseks ja rekonstrueerimiseks. Tähtaeg oli 13. september. Kuna pakkumiste koostamise perioodil esitati hankedokumentide kohta palju küsimusi ning sisse tuli viia muudatusi, pikendati tähtaega kuni 27. septembrini. Laekus 9 nõuetele vastavat pakkumust.

AS-i Saku Maja hindamiskomisjon tutvus esitatud pakkumustega, võrdles andmeid hankedokumentides esitatud nõuetega, kontrollis avalikest registritest pakkujate kvalifitseerimise nõuete täitmist ning esitas pakkujatele täpsustavaid küsimusi. Hindamiskomisjon tegi läbitöötatud info põhjal pakkujate kvalifitseerimise, lõplikud otsused tehti 4. novembril - edukaks tunnistati AS Skanska EMV pakkumus. 5. novembril riigihanke tulemus vaidlustati, kuid 30. novembril tunnistas riigihangete vaidlustuskomisjon Saku Maja hindamiskomisjoni otsused õiguspärasteks.

22. detsembril allkirjastasid AS-i Saku Maja juhatuse liige Marko Matsalu ja Skanska EMV AS-i juhatuse liige Andres Aavik Saku mõisas torustike ehitustööde lepingu. Piduliku sündmuse juures viibis ka vallavanem Kuno Rooba. Marko Matsalu avaldas lootust, et torustikud valmivad õigeaegselt ja koostöö sujub igat edukalt. Andres Aavik lubas, et Skanskat võimalikud raskused ei heiduta ning tööd tehakse kvaliteetselt ja tähtaegadest peetakse kinni - firmale on oluline hea maine. Kuno Rooba avaldas lootust, et kolmanda piirkonna torustike ehitusest saab positiivne näidisprojekt.

Põhja-Saku torustike ehituse maksumuseks on ligi 75,9 miljonit Eesti krooni ehk 4,85 miljonit eurot (ilma käibemaksuta), millest ligi 62,7 miljonit krooni ehk ligi 4 miljonit eurot kulub vee- ja kanalisatsiooni- ning ligi 13,2 miljonit krooni ehk ligi 844 000 eurot sademeveetorustike rajamiseks. Lepinguga hõlmatud tööde käigus tuleb välja ehitada ligi 20,3 km veetorustikke koos liitumispunktidega, ligi 19,8 km kanalisatsioonitorustikke koos liitumispunktidega ning ligi 8,7 km sademeveetorustikke. Tööd algavad juba 2011. aasta talvel, ilmselt - kui ilm lubab - jaanuarikuu teisel poolel, ning peavad olema lõppenud 2012. aasta keskpaigaks. Millal missugune tänav üles kaevatakse, antakse eelnevalt teada Saku Sõnumites ja Saku valla kodulehelwww.sakuvald.ee.

2012. aastal, kui ehitustööd on valmis, on kõigil piirkonna elanikel võimalus ühisveevärgi- ja kanalisatsioonivõrguga liituda ning endale euronõuetele vastav joogivesi saada.

AS Saku Maja - Saku vallale kuuluv ettevõte, mis osutab valla territooriumil kommunaalteenuseid. Lisaks vee tootmisele ja müügile ning heitvee- ja kanalisatsiooniteenuste osutamisele tegeleb ettevõte soojusenergia ja -müügiga Sakus ja Kurtnas, elektrienergia müügi- ja võrguteenuste osutamisega Sakus ning kinnisvara haldus- ja hooldusteenuste osutamise ning kinnisvara haldamisega valla territooriumil. Ettevõttes töötab 55 inimest, 2009. aastal oli käive ligikaudu 44,4 miljonit krooni (2,84 miljonit eurot).

Skanska EMV AS - Skanska OY tütarfirma, Skanska esindus Eestis. Alates 2000. aastast Skanska kontserni kuulunud Skanska EMV on üks Eesti suurimatest ehitusettevõtetest. Firmas töötab 240 inimest, 2009. aastal oli käive ligikaudu 49,2 miljonit eurot (ligi 770 miljonit krooni).