Ühiselt esitati setude laulumängu “Rikassoo” (rikas ole rinda läe, vaene ole vaeva näe…), mille eestlauljaks Jalmar Vabarna, kuulsa setu rahvalauliku Anne Vabarna lapselapselaps, kes tänaseks teada-tuntud kui Eesti ühe kõige populaarsema folkbändi Zetod solist. Viimased esitasid omanäolist „Kaera-Jaani” tantsu, mis rahvusvahelise tantsupäeva tähistamise eel välja kuulutatud ülevabariiklikus tantsuprojektis 2. koha vääriliseks on tunnistatud.

Õhtu lõpetas slaidiesitlusprogramm Saku Huvikeskuse kollektiivide selle hooaja tegemistest-toimetamistest. 2010. aasta on tähelepanuväärne, sest juubeleid tähistasid mitmed meie kultuurikollektiivid: naisrühm Linda sai 45, segakoor Tuljak 40, segarühm Pangviina 25, Kurtna naisrühm 25, kapell 15, ansambel Vilistlased 15, seeniortantsurühm Lendler 5 ning portselanimaaliring 15. Õnnitlused ja kommikarbid said üle antud ka sellel aastal vastsündinutele - nooremast tantsurahvast koosnevale uuele segarühmale, kel nimi veel puudub, ning esimest hooaega tegutsevale naisansamblile. Tänaseks on meie väsimatute tantsuõpetajate Aime Tamme ning Eve Lutteri käe all tegevust alustanud ka Linda Rausi endistest tantsijatest koosnev naisrühm Lindaratas.

Õhtu lõpuks olime kogunud palju positiivset energiat koos olemisest ja koos tantsimisest. Loodetavasti jätkub seda lusti ja rõõmu edaspidiseks kõikidele kollektiividele, et juba sel suvel Saku valla XI laulu- ja tantsupäeval taas publiku ette astuda.