Mina oma õpilastega osalesin juba 8. korda, oleme festivali „omaks võtnud”. Üritus on huvitav selle poolest, et esinevad õpilaste, õpetajate ja õpilaste-õpetajate ansamblid. I festivalil astus üles 32 õpilast ja 10 õpetajat Kohila Muusikakoolist. Iga aastaga osavõtjate arv kasvas. Kes ükskord tuli, oli võlutud imekaunist mängust, sai uusi sõpru ja esinemiskogemusi. Ning tahtis tulla uuesti.

Saku Muusikakool osales festivalil esimest korda 2003. aastal õpetajate ansambliga: mängisime koos Tiiu Treufeldiga Solovjovi pala “Vikerkaar linna kohal”. Saime kasulikke nõuandeid ja toetust G. Otsa muusikakooli õppejõult Mare Otsalt. Sellest sai kõik alguse. Astusime mõlemad klaveriansambliseltsi Allegro liikmeks. Hakkas tõsine töö: esinesime seltsi korraldatud kontsertidel üle Eesti päris palju, pidime tõsiselt harjutama, selleks aega leidma.

Aastal 2004 käisin festivalil juba oma õpilastega ja sellest ajast alates pole ühtegi korda vahele jätnud. Saku Muusikakooli õpilased on olnud tublid mängijad ja saanud kiita. See annab hoogu tõsiselt harjutada. Festivalidel on ikka olnud žürii, kes valib paremaid. Saku esindajad on olnud alati esimeste seas!

Lasnamäe festivalist võtsid osa õpilased Lasnamäe, Paldiski, Paide, Türi, Saku, Jõelähtme, Märjamaa, Kiili ja Kohila muusika- ja kunstikoolidest. G. Otsa koolist esines õpetajate duo. Saku Muusikakoolist astusid lavale kolm duot ja üks trio trummidega: Kristina Maria ja Meeta Morozov mängisid Uno Antoni lugu „Mustlasneiu Eve”,Siret ja Triin Siim Ede Poldiini pala „Kloun”, Mirjam Oravaga mängisin ise Jon Raybouldi loo „Astun eemale”. Festivali lõpunumbrina astus üles Saku trio: Meeta Morozov, Triin Siim ja Anna Teele Orav, trummidel saatis Robert Voogma.

Kauneid tänusõnad ütles Lasnamäe Muusikakooli direktor Maile Harik. Kõik osalenud lapsed kutsuti suure aplausi saatel ette, neile kingiti kena mapp, mille vahel olid juba ühe uue pala noodid - järgmine lugu, mida õppima peaks...

Pikk festivalipäev oli väsitav, aga see ununeb kiiresti, jäävad vaid ilusad mälestused!