Juba aastal 2005 valis Eesti Jahtklubide Liit Anna aasta üllatajaks. 2007. aastal läks ta üle ZOOM 8-le - suuremale paadile. Hakkas rohkem võistlema, ka väljaspool Eestit. 2008. aastal võitis Saku neiu Euroopa karikasarja. Tegi trenni koos Austria sportlastega. 2009. aastal tuli Euroopa meistriks. Ja taas valis Eesti Jahtklubide Liit ta aasta üllatajaks.

a_ap_mer.jpg
Fotomeenutus aastast 2008, kui Anna Pohlak purjetas veel paadiklassis ZOOM 8.

Aastast 2009 purjetab Anna klassis Laser Radial. Paat on suur ja raske - naiste olümpiamängude üksikpaat. Kuid ta saab hästi hakkama. Juba aastal 2010 tuli ta Põhjamaade noorte meistriks, 2011 võitis Eesti meistrivõistlused üldarvestuses. 

Anna treenib täna Tallinna Jahtklubis, purjetamistreeneriks on isa, jõutrenne juhendab Argo Ader. Isa aitab ka võistlus- ja treeningkalendri paika panna. Ema on organiseerimisel abiks ja 2 aastat vanem õde Triin innustajaks ja vaimseks toetajaks.

Alates 7. klassist õpib Anna Tallinna Reaalkoolis. Viimasel õppeaastal puudus neiu eriti palju: novembris-detsembris oli ta Austraalias maailmameistrivõistlustel, veebruaris koos Norra sportlastega Kataris treeninglaagris, märtsis Itaalias ja Sloveenias harjutamas. Mais olid Saksamaal maailmameistrivõistlused ja Annal läks hästi - seal teeniski ta olümpiapääsme lõplikult välja. Juunis jõudis tütarlaps harjutada-võistelda Inglismaal. Reaalkoolis suhtuti tema sportimistesse igati soosivalt, alati lubati laagritesse ja võistlustele. Kuid järeleandmisi ei tehtud - kõik tuli järele vastata. Vaatamata pidevatele äraolemistele suutis Anna Eestimaa ühe tugevama gümnaasiumi õigeaegselt heade hinnetega lõpetada - neljapäeval anti talle Tallinna Reaalkooli lõputunnistus.

Mida teha, et nii kaugele jõuda? Anna arvab tagasihoidlikult, et tema polegi veel kuigi kaugele jõudnud, pole veel maailma tipus. Ja lubab, et kui jõuab, siis ütleb. Esialgu aga arvab, et tuleb palju vaeva näha ja võimalikult palju õpetussõnu kuulata.

Londoni olümpiast rääkides jääb tütarlaps tagasihoidlikuks ja ütleb, et väga head tulemust seekord veel loota pole. Samas lubab, et annab endast maksimumi.

1. juulil saab Anna Pohlak 19-aastaseks. 27. juulil on olümpiamängude purjeregati esimene sõit. Sakulased, pöidlad pihku!