Saku turg on internetis asuv kauplemis­koht, mis on avatud kõigile huvilistele. Eel­duseks on vaid konto omamine Facebookis ja liitumine grupiga Saku turg. Kellel endal Fa­cebooki kontot pole, saavad müüa asju oma tuttavate kaudu või pöördudes otse minu poo­le. Võtan info vastu ja sisestan selle kata­loogidesse. Info sisestamisel on vajalik foto.

Et kauplemine oleks lihtsam ning ostjad kauba kiiremini üles leiaksid, on kaup paigu­tatud temaatilistele internetiriiulitele ehk teemakataloogidesse: riided, jalatsid, män­guasjad, kodusisustus ja -tehnika, sport, ilu, lemmikloom jt. Näiteks aed ja ehitus kata­loogis võib müüa istikuid ja ehitusest ülejää­nud materjali. Kataloog „käsitöö ja kunst" sai loodud mõeldes tublidele inimestele, suurtele ja väikestele, kes koovad ja tikivad, käivad keraamika- ja kunstiringis või oskavad muud moodi ilu luua ning soovivad oma tehtut müüa. Esimene pakkumine selles rubriigis oli näiteks Saku proua kootud sokid ja kindad.

Peale kauba saab turul müüa ka teenuseid. Kataloogi „teenused, eratunnid, töökuulutu­sed" on oodatud info juuksurite ja massööride, koduabiliste ja lapsehoidjate, eraõpetajate, lukkseppade ja pisiremondi tegijate kohta. Seal võib teada anda ka vabadest töökohtadest.

Turul on ka „toiduturg" ja „heategu". Toi­duturg on hea võimalus neile, kes pakuvad aiasaadusi ja talukaupa või küpsetavad telli­muse peale maitsvaid torte-kringleid. Heate­gu aga suurepärane võimalus aidata neid, kes meie abi vajavad. Siia saab postitada infot äraantavate asjade kohta.

Oleme avatud kõigile huvilistele ja kaup­lemisega ei kaasne mingeid tasusid. Eeldu­seks on vaid, et asjad oleksid korralikud ning kauplejad eetilised ja kasutaksid ausaid võt­teid. Nii kujuneb Saku turust meeldiv kes­kus. Kutsume inimesi aktiivselt liituma -mida suurem on kasutajaskond, seda aktiiv­sem on meie Saku turg.