Erilist põnevust pakkus noortekeskuses interaktiivne presentatsioon piltide ja videolõikudega Õnnemaa tegevustest läbi aastate. Edasi suundusime Vanamõisa platsile, kus süüdati lõke, talvisel ajal ammutasime energiat elusast tulest, mis lõi mõnusa atmosfääri. Toimus „Jää murdmine", saime omavahel tuttavamaks huvitavate ühistegevuste abil. Aasta 2012 noor Mikk Otsar korraldas noorkotkastega põneva seiklusmängu, mis kõikidele osalejatele väga meeldis. Egle Kann pakkus osalejatele pajuokste otsa lükitud vahukomme, mida tuli lõkkel küpsetada, ja sooja teed.

Soovisime soomlastele pakkuda kohalikku eesti toitu, selleks külastasime Uhti Kõrtsi, kus meid võõrustas Kai Paks oma meeskonnaga. MTÜ Õnnemaal tegutseb juba aastaid väga aktiivselt laulustuudio Vikerkaar, mille paljud lõpetajad leiavad tee Ülenurme Muusikakooli ja nii suundusimegi edasi muusikakooli kontserdile.

Tegus päev lõppes Ülenure Gümnaasiumi aulas, kus oli kooli tegemisi tutvustamas kooli direktor Olev Saluveer. Seejärel toimusid mitmesugused mõtte- ja tantsulised tegevused. Esinemas olid Ülenurme Pere- ja noortekeskuse tantsustuudio Ciara kaks tantsugruppi Carolin Arnoldi juhendamisel ning Reola kultuurimaja Uhti noorte segarühm Kalli Irdi juhendamisel. Carolin Arnold ja laulustuudio Vikerkaar loovtantsu juhendaja Nele Kuusma viisid läbi energilise ja rütmilise tantsutöötoa (pildil) ja samuti ei puudunud rahvatantsu õppimine - Uhti segarühm õpetas kokkutulnuid Kaera-Jaani tantsima. Tekkis meeletu sünergia, see oli midagi erilist ja usume, et Kaera-Jaani meloodia ja tantsusammud mõlguvad paljudel mõttes siiani.

Seejärel suundusime kooli sööklasse, kus kooli majandusjuhataja Eevi Tappo oli valmis seadnud lauad, et koos maiustada Ülenurme Vallavalitsuse poolt Õnnemaale kingitud ülimaitsva sünnipäevatordi kallal.

Mõttekojas selgus, et soomlased olid positiivselt üllatunud noorte kvaliteetsest huvitegevuste rohkusest Ülenurme vallas. Eraldi toodi välja noortekeskuse koostöö erinevate asutuste ja eri põlvkondade vahel ning sealsed huvitegevused, õuetegevused; meeldisid tantsustuudio Ciara, Ülenurme Muusikakooli lauljad, mille kohta soomlased arvasid, et neil Soomes pole nii palju häid lauljad kui siin ühes väikses vallas. Meeldis väga ka Uhti segarühm, tantsude õppimine ja Uhti Kõrtsis pakutud toit. Fotosid näete www.onnemaa.ee. Soomlased esitasid meile küllakutse ja sooviks oli kindlasti kohtuda veel, aga siis juba mitmepäevases programmis.

MTÜ Õnnemaa on 4. sünnipäeva puhul avanud ukse rahvusvahelisele tasandile. Kas Õnnemaa astub veel sammu edasi, seda näitab tulevik.