Messil osaleti Lõuna-Eesti ühispinnal koostöös SA Valgamaa Arenguagentuuriga. Turismispetsialist Kadi Ploomi sõnul oli meeskonna positiivsus ja koostöö suurepärane: “Kõik toetasid üksteist ja tutvustasid küla tervikuna ning naeratus ei kadunud kordagi huultelt.” AS Sangaste Linnase müügijuht Viive Puudist lisab, et Radio Riga ajakirjanik, kellele intervjuud anti, oli hämmastunud headest suhetest kogukonnas: “Uskumatu, et saate kõik omavahel nii hästi läbi!”

Osalejate rahulolu messil osalemisega oli suur. Sangaste lossi esindaja Anastassia Org: “Sangaste loss jäi messiga väga rahule – huvi piirkonna vastu oli suur, Sangaste lossi teati hästi - oli hea võimalus teada anda lossi renoveerimisest.”. Esimest korda messil osalenud Sangaste Rukki Maja esindaja Kati Velneri sõnul oli Sangaste Rukkiküla teema atraktiivne ning kohaliku toidu pakkumine messil tõstis messikülastajate huvi veelgi. Greete Palksaar Kakulaane turismitalust muigas: “Eks me tekitasime põnevust küllaga – rukkinapsi said näiteks need, kes oskasid sildilt eesti keeles ilusti maha lugeda: “Palun üks rukkinaps!”

Nüüdseks 14 liikmega MTÜ Sangaste Turismiküla koondab enda alla Sangaste piirkonna ettevõtjad. Üheskoos arendatakse kodukanti Sangaste Rukkiküla nime all. Järgmisena osaletakse ühiselt Tallinnas turismimessil Tourest 15- 17.02.2013.

MTÜ Sangaste Turismiküla messidel osalemist toetas Leader programm projekti “Sangaste piirkonna koostöövõime ja atraktiivsuse tõstmine” abil.