Oktoobri alguses degusteerisid lapsed leivapäeval erinevaid leibu ja vastasid leivateemalise viktoriini küsimustele. Kaks kolmandat klassi käis lausa Eesti Vabaõhumuuseumis vaatamas, milline üks leivategu välja näeb.

Veel tähistasime lemmikloomapäeva. Klassides olid üleval pildid oma lemmikutest ja koos õpetajaga arutasid lapsed loomakaitseteemadel. Mitmes klassis käis lemmikloomade eest hoolitsemisest rääkimas spetsialist loomakaitseseltsist.

Neljandate klasside esindajad Marie Helen Matsina, Ida Maria Min ja Henri Korts osalesid Jüri Gümnaasiumis 4. klasside kirjanduspäeval, kus Marie Helen Matsina võistkond saavutas kolmanda koha.

Ettelugemispäeva raames oli 3. ja 4. klassidel 17. oktoobril võimalus tutvuda kirjanik Aidi Vallikuga, kes on kirjutanud raamatuid noortele, täiskasvanutele ja lastele. Aidi Vallik rääkis stsenaristitööst saatele „Saladused", sellest, kust ta raamatute kirjutamiseks mõtteid ja inspiratsiooni saab ning jagas autogramme. Soovijatel oli võimalus osta soodsa hinnaga tema raamatuid.

Lisaks eelnevale olid rahvastepallivõistlused, klassihommikud ja -õhtud ning muusikalektoorium 2.-3. klassidele.

Kas meil selle kõige juures ka õppimiseks aega jäi? Ikka jäi ja 19. oktoobril läksime sügisvaheajale selle õppeaasta esimeste tunistustega.

Nüüd on käes jõuluveerand. Peagi hakkavad piiluma päkapikud ning meil on laste ja lastevanemate abiga juba mitu plaani, kuidas jõulude ajal abivajajaid toetada. Aga sellest juba pärast jõule.

Henri Korts, Marie Helen Matsina ja Ida Maria Min saavutasid neljandate klasside kirjanduspäeval Jüri Gümnaasiumis kolmanda koha.

__________________________________________________________________________

Peamiselt laste- ja noorsookirjanikuna tuntud Aidi Vallik, kes raamatukogupäevade raames 17. oktoobril Saue Gümnaasiumi algklasside õpilastele esines, jagab muljeid külastusest enda blogis: „Saue gümnaasiumis on täitsa imelised kolmandad ja neljandad klassid. Kahel korral täitus aula umbes 70 lapsega, kellele esineda oli erakordselt meeldiv. Targad, mõistlikud, viisakad, huvilised lapsed. Unustagi või rääkima ennast. Autogrammide küsimiseks võeti end vabatahtlikult järjekorda. Vahetunni ajal märkasin, et keegi ei karju. Õpetajad ei karju ja õpilased ei karju. Silmad kõigil säravad. Nii rahulik ja rõõmus kool! Ja aula seinal rippus muljetavaldav koolikell."