Sünnipäevahommik algas magusalt: kõiki tulijad tervitasime kommiga. Laste päeva tegi pidulikuks sünnipäevaaktus, kus õhupallidega kaunistatud saalis lauldi ning mängiti koos vahvate tegelastega sünnipäevalaule ja -mänge. Kõik rühmad said kingituseks tordi. Linnapea Henn Põlluaas ja abilinnapea Jüri Tümanok ulatasid kõikidele rühmadele väikesed Saue linna lipud. Õuesoleku lõpuks koondusid kõik lapsed ja töötajad lipuväljakule, et ühiselt moodustada suur kallistamise ring ümber Midrimaa. Kahjuks ei teostunud, vaid lükkus  sajuse ja tuulise ilma tõttu tulevikku aerofoto tegemise plaan.

Lasteaia hoolekogu nõusolekul ja Saue linna loal sulges lasteaed kell 16 uksed ja kõik töötajad osalesid Midrimaa pidulikul juubeliaktusel Saue Noortekeskuse saalis. Aktus algas lasteaia lipu õnnistamisega, mille viis läbi lasteaia vilistlane, Tallinna Piiskopliku Toomkiriku õpetaja Urmas Viilmaa. Aktusel rõõmustasid töötajaid ja külalisi Midrimaa laste laulud-tantsud muusika- ja liikumisõpetajate juhendamisel, esinesid Daniel Bakler ja Saue poistekoor, dirigent Elviira Alamaa. Esinesid Midrimaa andekad vilistlased - Daana Ots viiulil, Karl Kanter kitarril, Liis Viira harfil, laulis Karl Hõbessalu ja publiku ette astus ka noor võistlustantsija Brigitta Toomingas koos tantsupartneriga. Kontserdi kava pani kokku Reet Jürgens, õhtut juhtis aasta õpetaja tiitli nominent Annika Kaupmees.

Piduliku aktuse lõpetas ühine tordisöömine. Kaks uhket maasika-vaarika-martsipani torti valmisid lasteaia köögis peakoka Piia Ladva ja õpetajaabi Estra Märtsoni ühistööna.

Saue lasteaial on 50 aasta jooksul olnud kaks direktorit - Meeli Paju ja Anne Teetamm, kes teineteist täiendades rääkisid kokkuvõtvalt lasteaia ajaloost ning tänasid endisi ja praegusi töötajaid.

Midrimaa ja kõik töötajad said külalistelt rohkelt tänusõnu, õnnitlusi, tervitusi ning kingitusi. Sünnipäeval oli palju endisi töötajaid, kes uurisid huviga lasteaias toimunud uuendusi. Juurdeehitus nelja rühma ja saaliga, mis valmis 2005. aastal on praegustele lastele ja töötajatele juba harjumuspärane, aga vanad olijad rõõmustasid avarate ja ilusate ruumide üle. Ühiselt meenutati lasteaia algusaastaid, naljakaid juhtumisi ja armsaid kaastöötajaid. Möödunud põnevatest sündmustest andsid aimu kroonikakirjutajate Merit Israeli ja Merike Malkuse koostatud kroonikaraamatutest, mida oli huvitav sirvida nii endistel kui praegustel töötajatel. Sünnipäeva puhul valmisid lasteaia infovoldikud ja toredad logoga märgid.

Piduliku päeva lõpetas töötajate koosviibimine lasteaia saalis, mida aitasid sisustada Aavo Trio ja linetantsu õpetaja Kaie Seger. 50 aastat ajalugu on andnud lasteaiale palju toredaid lapsi, usaldusväärseid ja pühendunud töötajaid, vahvaid traditsioone ja sellega koos kogukonna toetuse.

Suured tänud kõigile, kes nõu ja jõuga sünnipäeva korraldamisel osalesid.

Kaks uhket maasika-vaarika-martsipani torti valmisid lasteaia köögis peakoka Piia Ladva ja õpetajaabi Estra Märtsoni ühistööna. Fotod: Saue lasteaed