Alates 1. septembrist on põhikooli õpilasel õigus koolilõuna hinnavahe kompenseerimisele Saue linna eelarvest, kui ta enda ja vanemate (ka üksikvanema) elukoht on rahvastikuregistri andmetel Saue linn kogu kompensatsiooni maksmise perioodil. Muudel juhtudel otsustab kompenseerimise Saue Linnavalitsus esitatud taotluse alusel.

Koolilõuna kompenseerimiseks ei ole vaja taotlust esitada, kui laps õpib Saue Gümnaasiumis ja kui ta enda ja vanemate (ka üksikvanema) elukoht on rahvastikuregistri andmetel Saue linn kogu kompensatsiooni maksmise perioodil.

Väljaspool Saue linna 1.-9. klassis õppiva lapse vanem või eestkostja (eestkostja ei pea olema Saue linna elanike registris) esitab Saue Linnavalitsusele iga õppeaasta alguses - üldjuhul 10. septembriks - koolilõuna kompenseerimise taotluse. Taotluse vorm asub Saue linna koduleheküljel www.saue.ee Linna juhtimine / blanketid.

Kui taotlust ei esitata ettenähtud tähtajaks, saab toetust taotluse esitamise kuule järgnevast kuust. Linnavalitsus ei vormista kompensatsiooni määramiseks kirjalikku vastust, kuid teavitab, kui kompensatsiooni maksmisest keeldutakse.

Kui 1.-9. klassis õppiv laps vahetab kooli või vahetub toitlustaja, tuleb sellest linnavalitsusele teada anda kümne tööpäeva jooksul. Et kulusid kokku hoida, tuleb toitlustajale kindlasti teada anda ka lapse haigestumisest. Kompensatsiooni maksmine lõpeb, kui õpilane või tema vanem kustutatakse Saue linna elanike registrist.

Lisaks oli augustikuu istungil esimesel lugemisel eelnõu Saue linna põhimääruse täiendamisest ning teisel lugemisel maamaksumäära kehtestamise, Saue linna arengukava 2012-2020 kinnitamise ning sotsiaaltoetuste taotlemise, määramise ja maksmise korra eelnõud.

Volikogu otsustas lähetada Tõnu Urva, Tõnu Kumari, Monika Liivi ja Erki Kulla 26.-29. oktoobril Saue linna delegatsiooni koosseisus Prantsusmaale Quincy sous Sénart'i sõpruslinna, et määrata kindlaks edasised töösuunad ja tähistada nende Montemarcianoga (Itaalia) sõpruslinnaks olemise 25. aastapäeva.

Kõik volikogu määrused ja otsused on avalikustatud linna kodulehel www.saue.ee ja linnakantseleis.