Tähtsamad volikogu poolt langetatud otsused on kindlasti olnud 2010. aasta eelarve vastvõtmine, Saue linna üldplaneeringu kehtestamine, Saue linna teede ja tänavate aastaringse hoolduse riigihankega seotud otsuste langetamine. Vastu sai võetud uus koolieelse eralasteasutuse ja lapsehoiuteenuse toetamise kord ning Saue linna eelarvest noortespordi toetamise kord. Samuti kinnitati mittetulundusliku tegevuse toetamise põhimõtted.

Linnavolikogu istungite vahelisel ajal töötavad üksikprobleemide või kindlate valdkondadega süvendatult selleks moodustatud üheksa alalist komisjoni, kes on kokku koos käinud 32 korral, millest kümnel korral on toimunud mitme komisjoni ühiskoosolekud. Arutelude peamised teemad on samuti olnud seotud juba ülalpool mainitud, linnale oluliste otsuste vastuvõtmisega, kuid vähemolulised ei ole ka teised linnaelu edendamisega seotud küsimused. Alljärgnevalt lühiülevaade komisjonides käsitletust.

Aasta alguses saadeti kõikidele komisjonidele analüüsimiseks ja ettepanekute tegemiseks käesoleva aasta eelarve projekt. Selle arutelu juhtivaks komisjoniks määrati eelarve- ja majanduskomisjon. Eelarve projekt läbis linnavolikogus kolm lugemist. Tehtud muutmisettepanekute põhjalikuks analüüsiks käis eelarve- ja majanduskomisjon koos eelarve lugemiste vahelisel ajal kahel korral. Saue linna 2011. aasta eelarve anti komisjonile üle oktoobris. Detsembris sai eelarve- ja majanduskomisjon kokku, et menetleda ning anda arvamus komisjonile esitatud muudatusettepanekute kohta.

Enim koosolekuid on pidanud Saue Linnavolikogu revisjonikomisjon, kes on koos käinud koguni viiel korral. Välja on töötatud uus revisjonikomisjoni põhimäärus ning täidetud on komisjoni 2010. aasta tööplaaniga määratud revisjonid. Lisaks on analüüsitud Saue linna 2010. aasta eelarvet ning antud arvamus Saue linna 2009. aasta majandusaasta aruandele.

Planeerimis- ja ehituskomisjonil ning arengukomisjonil on toimunud kaks ühiskoosolekut, mille käigus käsitleti Saue linna üldplaneeringuga seotud küsimusi ning koos keskkonnakomisjoniga „Saue linna teede ja tänavate aastaringse hoolduse“ riigihanget. Uudse lähenemisena viis planeerimis- ja ehituskomisjon läbi e-arutelu, kus komisjoni liikmetel oli võimalus osaleda e-posti vahendusel.

Keskkonnakomisjon on korraldanud neli koosolekut, mil-lest üks juba ülalpool mainitud ühiskoosolek koos planeerimis- ja ehituskomisjoni ning arengukomisjoniga. Samuti on keskkonnakomisjon analüüsinud nii Saue linna 2010. aasta kui ka 2011. aasta eelarvet ning arutanud läbi hulk teisi keskkonnaküsimusi. Mainimata ei saa jätta arutelusid, kus koos politsei ja turvafirma G4S esindajatega on käsitletud Saue linna turvalisusega seotud küsimusi.

Spordikomisjonil on toimunud viis koosolekut, peamised arutlusteemad on olnud seotud spordi edendamisega Saue linnas. Olulisim on kindlasti Saue linna eelarvest spordiklubidele ja spordikoolidele toetuse maksmise põhimõtete kinnitamine ning uute spordirajatiste planeerimine ja olemasolevate korrashoiu küsimused. Spordikomisjoni koosolekuid võib iseloomustada kui pikki, põhjaliku aruteluga koosolekuid. Mõtteid sel teemal paistab jätkuvat.

Kultuurikomisjoni arutelude peamiseks teemaks on olnud Saue linna eelarvest toetuste maksmise põhimõtete kehtestamine mittetulundusühingutele, kes Saue linnas kultuuri- ja spordiedendamisega tegelevad. Vajadus teha muudatusi tuleneb eelkõige asjaolust, et praegu kehtiv määrus on vastu võetud 2000. aastal ja aeg on näidanud, et hulgaliselt toetuse jagamisega seotud põhimõtteid tuleks tänaseks ümber vaadata.

Hariduskomisjon ja sotsiaalkomisjon on pidanud mitu koosolekut, kus lisaks eelarvega seotud küsimustele on arutatud palju teisi, nii haridus- kui ka sotsiaalvaldkonda puudutavaid küsimusi. Olulisim on kindlasti kahe komisjoni ühiskoosolek, kus arutelu tulemusena leidis toetust kevadel volikogus vastu võetud „Koolieelse eralasteasutuse ja lapsehoiuteenuse toetamise kord“.

Uuel aastal koguneb volikogu oma korralisele istungile 20. jaanuaril, siis on esmatähtis vastu võtta Saue linna 2011. aasta eelarve. Järgmise tööaasta esimese poole märksõnad on Saue linna uue põhimääruse ja uue ehitusmääruse kehtestamine. Mainimist vääriv on ka järgmisesse aastasse planeeritud Saue linna ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni projekteerimise ning rajamise riigihanke väljakuulutamine. Ja nii nagu igal aastal, tuleb menetlusse 2012.  aasta eelarve ning palju teisi linnaelu puudutavaid küsimusi.

Kõikide Saue Linnavolikogu istungite ja komisjonide koosolekute protokollid ning vastu võetud määrused ja otsused on avalikustatud ning nendega on võimalik tutvuda Saue linna veebilehel ja linnakantseleis.