Õpetaja Gerli: „Reisi tegi huvitavaks mitmekülgsus. Põnev oli tajuda erinevaid riike, rahvusi, samuti loodust, kliimat, kombeid ja toitumisharjumusi. Festivalikontsertidel võis kuulda ja näha erinevaid musitseerimisstiile. Suuri kontraste võis tunnetada näiteks Küprose, Norra ja Vene kooride vahel. Palju andis reisile juurde see, et kaasas oli giid Katrin Stalde. Teadmised kultuurist ja ajaloost said värskendatud ja täiendatud ning viktoriiniga üle kontrollitud".

Õpetaja Ulvi: „Uhke tunne oli meie poisse vaadata laulmas Pantheonis, kus paljud turistid uurisid, kust see tore koor küll pärit on. Ka kontsert Lutheri kirikus tuli poistel hästi välja, sest ligi 40-kraadises kuumuses polnud see lihtne ettevõtmine. Tore oli vaadata, kuidas suured ja väikesed hakkasid reisi jooksul kokku hoidma."

Abis olnud lapsevanem Ruth: „Kuigi Roomas olime ainult kaks päeva, nägime ikkagi olulisemaid vaatamisväärsusi: Colosseumi, Foorumit, Triumfikaart, Pantheoni ja Trevi purskkaevu. Kuna ilm oli väga kuum, siis mõjus väga värskendavalt suplus Vahemeres. Tore oli ka ühe pitsaarestorani kelneri korraldatud tänavaesinemine. Kui sõidu alguses ei õnnestunud eriti hästi kellaaegadest kinnipidamine, siis kahel viimasel päeval sujus kõik nagu kellavärk. Ei tea, kas seda põhjustas usin harjutamine või kasvav koduigatsus."

Ago Henry: „Hea on tõdeda, et järjekordne reis Saue Poistekooriga jõudis edukalt lõpule ja võitsime lauluga „Kikilips" kõikide tüdrukute südamed Itaalias. Usun, et see sai võimalikuks tänu meie ühistele pingutustele kooriproovides."

Gunnar: „Mulle jäi Itaaliast palju häid mälestusi. Sõit oli kurnav, aga Rooma seda väärt. Linn kubises ajaloost ja kliima oli ekstreemselt soe. Festival ise ei olnudki nii pingutust nõudev, kui algul arvasime, sest saime kenasti esinetud."

Mart: „Kõige lahedam ööbimine oli Saksamaa mägikülas Oberammergaus, kus pilved meie peadest mõne meetri kõrgusel hõljusid."

Markus noorem: „Reis oli lahe. Kuigi oli ülipalav, aga näe, ellu jäime! Veepark oli lahe, festival oli lahe - kõik oli lahe! Esinemine lõi publiku pahviks, aplaus oli tõeliselt võimas."

Richard Rain: „Reis Itaaliasse oli lahe ja sisukas. Bussisõitu oli küll palju, aga osa sellest sisustasime ühiselt filmide vaatamisega. Laulda oli mõnus ja tore. Roomas oli vahva ringi vaadata ja käia Vahemere rannas."

Andres: „Reis oli vahva: sai koos olla meeldiva seltskonnaga. Meil oli tore giid, kes rääkis tähtsate inimeste elust."

Karl Kristjan: Roomat oleks tahtnud rohkem näha. Esmakordselt sõitsin metrooga, tunne oli kui Ameerika filmis."

Karl kõige vanem (bussis oli neid seitse): „Esinemised Roomas panid meid kõiki proovile. Olla pidulikus riietuses terve päev, kui kuumust on 35 kraadi ja enam - see oli tõsine katsumus. Võttes arvesse meie esinemist ja publiku suhtumist, võib öelda, et saime hakkama. Nüüd oodatakse meid juba Bulgaariasse."

Abis olnud lapsevanem Karin: „Kasuvanemana jätkub mul ainult kiidusõnu poiste kohta, „ülimegasuper" tublid. Läbida tuhandeid kilomeetrid 40-kraadises kuumuses äikesetormidega. Nagu ellujäämiskursus. Vapustavad vaated mägedele ja tunnelitele. Võimas. Et sel hetkel oli kuum teema jalgpall, vaatasime üle ka uhked staadionid."

Oliver vanem: „Saksamaal vaatasime kohalikus pitsarestoranis jalgpalli EM-i finaali ja tänasime restorani omanikku lauluga „Mai tuli"."

Aitäh kõigile poistele-noormeestele ja abilistele ilusa laulu ning mälestuste eest! Täname reisi toetajaid: lapsevanemaid, Saue linna, Saue Muusikakooli direktorit, Kultuurkapitali Harjumaa ekspertgruppi ja Hasartmaksumängu Nõukogu.