Prants Pals oli esimeses sõidus 21. ja Edik Kuusk 20. Kolmandas sõidus sõitis noor inglane Ben Robb Prantsule sisse, niitis ta pikali ja meie poiss ei saanud tõustes kahjuks kohe tsiklit käima. See tõi kaasa meeskonna kehvima tulemuse, 27. koha, mis arvestusest küll maha läks, kuid üldarvestuses läks 10. koht seetõttu Luksemburgile. Teine sõitja, Patrick Pals tõi sõitudest koju 22. ja 24. koha punktid ning kokku piisas saavutusest rahvuste supermoto 11. tulemuseks.

Põhikonkurendi, Läti meeskonna suutsid eestlased selja taha, 13. kohale jätta. Naaberriiki Soomet nad siiski kinni püüda ei suutnud.

Poisid ise ja meeskond üldiselt jäi esitusega ligi 30-kraadises kuumuses ja päikesepaistes toimunud võistlusel rahule. Kripeldama jäi vast see, et Portimao F1 ringraja kõrval asuval kartodroomil toimunud võistluse jooksul ei suudetud tsiklitele sealsele rajale sobivat seadistust leida. „Asfalt oli siin selline, millisega meie sõitjatel kogemused puuduvad," rääkis Ostnik.

Suurepärane uudis motospordisõpradele tuleb Portugalist veel: Rahvusvahelisele Mootorrattaföderatsioonile esitati taotlus 2013. aastal supermoto MM-etapi korraldamiseks Riias rajal 333, etapi peakorraldajad on eestlased. Kui MM-etapp õnnestub eeskujulikult läbi viia, võõrustame 2014. aastal rahvuste supermotot juba Eestis.

Eesti meeskonna osalemist rahvuste supermotol toetasid: kuldsponsoritena NOOT Reklame AS (Norra), Silberauto AS, DFDS Seaways (Taani) SivitransOÜ ja Saue Linnavalitsus; aitasid veel SE Mäkinen Logistics Oy (Soome), Sami AS, Citroen AS, Rimor OÜ, Saare Fishexport OÜ, Recticel AS, Flameko OÜ, Speedline , I.T. Moto, LucasOiltrans, Mapri Ehitus, Nordecon ja Motul.