Kõigil osalejatel oli võimalus nautida Tõstamaa näitetrupi sketse. Huvilistele oli vanas töökojas vaatamiseks välja pandud jahitrofeede näitus. Seltsimajas oli mürgitaimede ja ajaloonäitus ning ka tehnikahuvilistele oli mõeldud - üles olid rivistatud kaherattalised, mõned neist vägagi moodsad, teised juba aastaid näinud.

Peale lõunat oli kõigil võimalus vaadata seltsimajas filmi Eestis pesitsevatest kotkastes ja meisterdada Tiiu ning Virge poolt korraldatud töötoas.

Kogu päeva olid lastele trallimiseks batuudid ning kes ära väsis, sai laua ääres joonistada ja meisterdada.

Õhtul kell kaheksa algas küladevaheline võistlus, kus sooritada tuli erinevaid ülesandeid - selga tuli panna jäätunud särk, loopida käbisid kotti, täita morsikõrrega joogitopsi ja veel muudki. Võitjaks tuli külalisvõistkond Varblast. Seejärel oli laste kord võistelda, ka neile oli mõeldud erinevaid lustakaid ülesandeid.

Selleks, et see üritus teoks saaks ja osalejatele tasuta oleks, käisid Saulepi külaseltsi liikmed RKMle metsa istutamas ning korraldatud sai ka õnneloos. Siinkohal tahakski välja tuua ja tänada kõiki, kes sponsoreerisid meie tegemisi: Rapala, Olerex, Flexoil, Würth, Leibur, Scania, Premia, FIE Kaimo Adler, TNS Emor, Päästeamet, Politsei- ja Piirivalveamet, Latter NT, Viru õlu, Tekamer, Kaja Nebel seepide ja kreemidega, Virge Berggrünfeldt oma keraamikaga ja väga palju kohalikke elanikke.

Kõigile suur-suur aitäh!

Kõigil külastajatel oli võimalus registreeruda (kokku registreerus 332 inimest) ja osaleda auhindade loosimises, kus peaauhinnaks oli Ermistu puhkeküla kinkekaart. Lisaks sellele oli võimalus võita ka väiksemaid auhindu.

Seejärel astus lavale ansambel PS Troika - tantsuplats täitus kohe rahvaga ja ei jäänud tühjaks hetkekski. Ja kuna augustiööd on juba jahedad, siis sai süüdatud lõke, mis muutis öö valgeks ja soojaks.

Tagant järgi võime öelda, et oli üks väga tegevuste rohke ja meeldejääv päev. MTÜ Saulepi Külaselts tänab kõiki, kes olid nõu ja jõuga abiks kodukandipäeva kordaminekul nii enne kui ka pärast üritust. Loomulikult peame kiitma ka ilmataati, kes pakkus meile ürituse korraldamiseks tõeliselt ilusa suveilma.