Mälestuskonverentsil meenutavad Valgjärve kandist pärit suurmeest endised kolleegid Voldemar Lindström, Rein Karemäe ja Mati Talvik ning karikaturist Hugo Hiibus. Samuti osalevad konverentsil Põlva maavanem Ulla Preeden, Riigikogu kultuurikomisjoni esimees Urmas Klaas jpt.

Meeleolukaks tõotab kujuneda Ene Hioni raamatu „Valdo Pant – aastaid hiljem“ tutvustus. Hion, keda sidus Pandiga paarikümneaastane koostöö raadios ja televisioonis, on teoses avanud Valdo Pandi fenomeni läbi enda ja kolleegide mälestuste, tutvustades mehe tegemisi ja avades tema isikupära kujunemise telgitaguseid, andmata sealjuures liigseid hinnanguid ning kiskumata esile suhtedraamasid.

Valdo Pandi fenomeni paremaks ilmestamiseks on raamatus kasutatud näiteid tema enda tekstidest ja märkmetest, mida pole kunagi varem trükis avaldatud. Ühtlasi on see esimene teos, millest võib leida Valdo Pandi loomingu ülevaate.

„Raamatu esmatrükk osutus sedavõrd menukaks, et hetkel on see praktiliselt läbi müüdud ja kirjastusel on käsil kordustrüki väljaandmine,“ ütles Tiina Hoop. „Kui keegi täna soovitud raamatust ilma peaks jääma, saab ta selle kätte esimesel võimalusel ja Ene Hioni autogrammiga,“ lubas Hoop.

Saverna raamatukogus jääb avatuks ka näitus Valdo Pandi elust.

Valdo Pant (21. jaanuar 1928 Valgjärve vald – 30. juuli 1976 Tallinn) oli raadio- ja teleajakirjanik, publitsist ning dramaturg, kes saavutas oma loomingu ja esinemistega suure usalduse, tunnustuse ja populaarsuse. Valdo Pant on valitud Eesti 20. sajandi saja suurkuju hulka.