Eesti bändide au aitavad päästa üle viie aasta lavale astuv kaunist kingapõrnitsemismuusikat mängiv Pia Fraus, vana ja kuulus Metro Luminal, lärmakad Tallinna indie-rokkarid Badass Yuki, Jamaica moodi reggae-orkester Uus Energia ning Tallinna venekeelse muusikaelu juhtivaid ansambleid Junk Riot. Puudevilus paiknev ümar paviljon muutub seekord eraldi lavaks, kus annab mitmeosalise kontserdi üks Eesti tuntumaid ja lõbusamaid punkbände Kurjam.

Toidust ja muust

Eelmisel aastal alustatud pingutused selle nimel, et festivaliplatsilt saaks võimalikult põnevat toitu, saavad jätku. Toiduala jaoks avatakse külastajatele ekstra jupike muru ETK territooriumilt, mis tavapäraselt jääb Suveaia tara taha. Kõik mullused lemmikud on tänavu hoopis sinna üles rivistatud ja värskeid tegijaidki on lisandumas - näiteks on tänavu uuena menüüs india toit. Samuti on väljas kohalikud ettevõtlikud kokkajad ja küpsetajad.

Meieni jõudnud info põhjal lööb oma uksed valla ka uue Konsumi kõrval asuv lillepood, moondudes ühe õhtu morsipoeks.

Festivalipäeval saabub linna hulk rattureid Pärnust rattamatka raames.

Ühe nurga Suveaiast täidab lastetelk, kus uuritakse ja puuritakse käbisid - Schillingu tänavust sümbolit ja läbivat kujunduselementi. Kavas on muuhulgas ka uuenduslikke spordialasid nagu näiteks käbigolf.

Endise postkontori ruumides näidatakse laupäeval ja pühapäeval maailma muusikadokumentaale.

Traditsiooniline pühapäevane RMK metsamatk toimub samuti - koos akustilise metsakontserdiga. See pole kindlasti veel kõik, infot muudkui lisandub.

Tore, et asju toimub - tervitame!

Kohalike pilet vallamajast ja klubist Traditsiooniks saanud Saarde vallaelanike sooduspilet on müügil ka tänavu. Maksab see pilet seekord 15 eurot ja osta saab seda vallamajast ning klubist. Need, kellel vanust mitte üle 16, saavad ka tänavu platsile tasuta. Nagu ka pensionärid ja invaliidid, kui vastav dokument kaasas.

6. juulil Kilingi-Nõmme Suveaias. Väravad avanevad kell 14. Esimene ansambel alustab kell 15 ja viimane ansambel lõpetab 3 paiku öösel.