Aga nüüd asja juurde, G4S meistriliiga veerandfinaalpaaris Piimameister Otto/Rapla- TTÜ/Kalev on tänase seisuga seeria viigis. Pärast kindlat allajäämist avamängus võttis Rapla korduskohtumises, mis toimus 5.aprillil kodupubliku marulisel toetusel, lisaajal magusa revanši tulemusega 99:87.

Tõsiasi, et just täpselt kuu aega tagasi, 5.märtsil, sai Piimameister Otto koduväljakul TTÜ/Kalevist jagu, andis nii mängijatele kui ka pealtvaatajtele enesekindlust ning lisajõudu. Seega oldi kohe tugevaks lahinguks valmis. Esimesed minutid kulgesid punkt-punkti heitluses, seisult 7:7 tegi Rapla aga 7:2 spurdi ning haaras liidrirolli. Sarnaselt esimese kohtumisega oli Rapla avaveerandil pisut domineerivam, pidevalt oldi 5-6 punktilises eduseisus. Kahjuks said külalised viimase 30 sekundiga oma kontosse juurde aga 3 punkti ning uuele neljandikule mindi vastu tulemusega 25:22.

II veerandaeg, tekib kerge hirm eelmise mängu stsenaariumi ees, kuid kartuseks pole vähimatki põhjust. Rapla realiseerib oma võimalused rünnakul edukalt ning kaitses pidurdatakse õnnestunult TTÜ leegionäre, eestikoondislasi ning muidu häid mängumehi. Pärast Indrek Kajupanga tabavat keskpositsiooniviset on Rapla eduseis 7-punktiline 36:29. Viimasel minutil kasvab vahe isegi kahekohaliseks, kuid TTÜ/Kalevi raudvara Valmo Kriisa tabab viimasel rünnakul kolmese ning toob oma meeskonna poolaajaks ikkagi seitsme punkti kaugusele 48:41.

Kogu Sadolin Spordihoone on põnevuses-ootusärevuses, sest omad mehed ju juhtpositsioonil ning mida enam mänguaeg edasi tiksub, seda pingelisemaks muutub olukord favoriidi seisus olevate vastaste jaoks. Ette rutates võib aga öelda, et oodatud kolmas veerandaeg Rapla jaoks ideaalilähedaseks ei kujune. Kolmandal minutil teeb TTÜ/Kalev 14:0 vahespurdi ning asub ise liidriks 57:52. 6. minutil võtab hilisema mängusangari Heigo Ermi vise Rapla korvilt lõpuks kaane ning sealt edasi skoorivad meeskonnad enam-vähem ühes rütmis. Siiski jäi Rapla enne viimast, kuid seekord mitte otsutavat, veerandaega minimaalsesse kaotusseisu 62:63.

Kaugvisete tabamisega ei ole Rapla senimaani hiilanud, kuid esimene korv neljandal veerandil saadakse just nimelt 6,75 m joone tagant, selle tulemusena tablool viiginumbrid 65:65. Seejärel annab Rapla aga oma eksimustest lühikese ajaga ära 7 punkti ning võetakse minutiline mõttepaus. Ründemängu arvestades oli arupidamine edukas, sest 2 järgnevat rünnakut realiseeritakse, kuid samas ei ole kaitsetegevus kiiduväärt ning TTÜ vastab samuti 2 korviga. Järgneval rünnakul kaotab Rapla aga ühe põhiviisiku mängija, kui ründevea teenib Indrek Kajupank. TTÜ vastab tabava kaugviskega ning vahe on veninud 11-punktini. Iga teine pealtvaataja saalis või kodus arvuti taga mõtles sel momendil kindlasti, et nojah, seekord jagus Raplat siis ühe veerandaja asemel kolmeks, kuid lõpuks võtab tugevam siiski oma...

Aga hoopis vastupidi, nüüd läheb Sadolin Spordihoones tõeliseks tormiks. Korvide sadu alustab Heigo Erm, seejärel realiseerib 2+1 olukorra Allar-Raul Antson. Teisel pool väljakut elavneb kaitsetegevus ning TTÜ teeb pallikaotuse 4 järjestikusel rünnakul!!! Ringmets tabab ühe teenitud vabavisetest, seepeale peab TTÜ veel vajalikuks korra palli Raplale loovutada ning Heigo Erm realiseerib 2+1 olukorra. Kodumeeskond on jõudnud kahe punkti kaugusele 78:80 ning armuaega on TTÜ/Kalevile jäänud 2 minutit.
Aga oh üllatust, jällegi pallikaotus. Juba teist korda viimaste minutite jooksul jääb pealinlastele 24-sekundilisest rünnakuajast väheseks. „Heaperemehelikult“ kaotab aga ka Rapla palli ning lõpuks lisab TTÜ punkti oma kontosse, vahe on 3-punktiline 78:81 ning mänguaega veidi üle minuti. Järgmise rünnakuga tabab Rannar Raap ühe teenitud vabavisetest 79:81. Seejärel sooritab Heigo Erm vaheltlõike ning vormistab mängeldes oma meeskonnale 2 punkti lisaks- tablool viiginumbrid 81:81. TTÜ/Kalev võtab aja maha, kuid tabavat viset sooritada ei õnnestu ning mäng läheb lisaajale.

On raske kirjeldada õhkkonda, mis valitses Sadolini Spordihoones, arvatavasti oli see väärt vähemalt üht lisameest väljakul ning andis vajalikul momendil mängijatele indu juurde. Ei ole patt öelda, et lisaaeg kuulus täielikult Raplale. Veidi enam kui kolme minutiga sooritati meistriliiga parima eestlasest skooritegija, Heigo Ermi, eestvedamisel 9:0 spurt ning mängusaatus oli põhmõtteliselt otsustatud. Atmosfäär Sadolini Spordihoones oli niivõrd tormiline, et isegi sellise kogemusepagasiga mees nagu Valmo Kriisa ei suutnud enam vabaviskeid tabada. Viimase kahe minutiga õnnestus TTÜ-l siiski 6 punkti oma kontosse lisada, kuid Piimameister Otto/Rapla oli tervelt 18-ne vääriline. Seega pärast 45-minutilist armutut võitlust särasid tablool võidunumbrid 99:87. Rapla viigistas veerandfinaalseeria ning sellega teeniti välja vähemalt üks lisavõimalus oma oskusi kodulinnas demonstreerida.

Üleplatsimees kohtumises oli Heigo Erm, kelle saagiks jäi 30 punkti, 8 lauapalli ning 8 vastastelt välja meelitatud viga. Tähelepanuväärse partii tegi ka ainsana mängijatest üle 40 minuti väljakul rassinud Raido Ringmets- 19 punkti ning 15 lauapalli. Rannar Raap lisas 18 silma ning „võttis maha“ 8 lauda. TTÜ/Kalevi ridades tuleb jällegi esimesena mainida leegionär Bambale Osbyt, kes kogus 22 punkti. Valmo Kriisa ning Erik Keedus lisasid 14 ning Casey Archibald 12 silma.

Nagu juba maintud saab Piimameister Otto/Raplat veelkord näha ka Sadolin Spordihoones. See suursugune päev leiab aset järgmisel kolmapäeval, 13. Aprillil kell 19.00. Mängijatele niivõrd pikka puhkust aga ei anta ning enne veel tuleb meeskondadel mõõtu võtta juba homme, 7. aprilli TTÜ Spordihoones. Kohtumine algab kell 18.30 ning loodetavasti ei pea tõelised fännid paljuks omasid ka pealinna toetama sõita!!! Mida rohkem fänne, seda kodusem tunne tekib ka TTÜ Spordihoonesse ning kodus on Rapla alati topeltraske vastane!