Pärnojal sõnul tabas Silver Hüdsi seebikoda Setomaal puuduva oleva niši, sest eelkõige on täna Setomaale vaja erinevatesse piirkondadesse erinevaid tegevusi, et turistil oleks kuhu minna ja mida teha. Vana Jüri Seebikoja peremees Silver Hüdsi hinnangul annab sellise tunnustuse saamine märku väike-ettevõtjate väärtustamisest.
Teiseks EHE Setomaa tiitli saajaks oli Värska vallavalitsus, kes sai tunnustuse "Peko" lavastuse idee ellukutsumise eest. "Põhitöö tegi ära küll Vanemuise teater, aga Värska valda me tunnustasime just mõtte käivitamise eest," rõhutas Ülle Pärnoja.

Värska vallavanem Raul Kudre märkis, et "Peko" etenduse ellu kutsumise näol oli laiemas plaanis tegemist nii Värska valla kui kogu Setomaa mainekujundusega. Kudre sõnul on vallas alati tehtud tööd selle nimel, et kord aastas oleks vallas mõni suurem kultuurisündmus, mis tooks inimesi kohale.

Põlvamaa turismiarendusjuhi ja EHE Setomaa ühe žüriiliikme Ulla-Maia Timmo sõnul on taoliste tiitlite väljaandmine väga oluline, sest kui midagi on hästi, siis tuleb seda ka öelda. "Sageli harjutakse ära, et miski on hästi ja rohkem sellele tähelepanu ei pöörata," rääkis ta. „Ettevõtja jaoks on jällegi väga oluline teada, et teda on märgatud."

Lisaks neile kahele ettevõtmisele oli žüriile hindamiseks välja pakutud Lüübnitsa sibula- ja kalalaat, Piusa Ürgoru puhkemaja, etendus "Maratsauk", Ostrova festival ja Seto seltsimaja.

Allikas: www.setomaa.ee