Olen ise olnud põline Rakvere elanik, suviti noorpõlves sai päris tihti Kunda rannas aega veedetud. Elama ja trenne läbi viima tulingi siia eelmisel aastal.

Sisse elada aitab elukaaslane, kes on siit pärit. Kundas on kõik eluks vajalik olemas - head tingimused treeningute läbiviimiseks spordikeskuses, haridusasutused, kauplused, erinevad teenused, loomulikult meri, odavad korterid jne. Enne Kunda tulekut elasime elukaaslasega nii Rakveres kui ka Tallinnas.

Kuidas treeningutega hetkel läheb. Huvi on vist päris suur?

Huvi on olnud üle ootuste suur, trenni ihkajaid oli üle poole rohkem kui esilagu arvata oskasin. Treeningud on kõigile avatud alates viiendast eluaastast, vanuse ülempiiri ei ole.

Hetkel on kaks gruppi kellele kaks korda nädalas spordikeskuses trenne läbi viin - on väikesed harjutajad koos algajatega ning edasijõudnute grupp.

Tavaliselt on paljudel, kes tegelevad erinevate võitluskunstidega, ka oma isiklik vaimne filosoofia, mis inimest edasi kannab. Milline on see sinul?

Olen lugu pidanud tervislikest eluviisidest, olen alati arvanud et terves kehas peidab ennast terve vaim. Minu filosoofia on seotud julgusega proovida uusi asju. Kunagi ei tohiks alla anda, vastasel korral ei jõua eales eesmärgini.

Võid seitse korda pikali lennata aga kaheksandal korral võid juba püsti jääda. Tänasel päeval on võitluskunstid ja sellega seonduvad alad muutunud modernseks, iidset filosoofiat nõnda palju ei rakendata. Ise lähtun mõttest, et parem arutu aktiivsus kui arukas passiivsus! Samuti olen terve oma senise elu öelnud ei alkoholile ja muudele mõnuainetele. Nendest on palju teisi ja paremaid lõdvestusmeetodeid, sportimine näiteks.

Kui tegeleda millegagi, tuleb anda endast maksimum - nii me jõuame täiuslikkuseni! Täiuslikkuseni jõudmiseks ei ole esimesel kohal talent, vaid see, kui palju inimene ise midagi tahab ja selleks teeb. Kõik sõltub meist endist.

Lähen peale trenni alati koju hea tundega kui trennis olen saanud endast parima anda ja õpilased rahul on.

Kuidas Team Yong spordiklubi alguse sai?

Spordiklubi lõime koos Albert Benediktiga kaks aastat tagasi, võtsimegi eesmärgiks avada trennigrupid erinevates linnades.

Tõlkes tähendab Team Yong julget draakoni meeskonda. Draakon- see on julgus, võimsus, erilisus.

Lisaks Kundale käib grupp koos ka Rakveres, lähituleviku plaanidesse mahub ka martial arts tricking treeningrühmaga alustamine Raplas ja Tallinnas.

Ma ise annan taekwondo ning seni ainsana Eestis ka ekstreemvõitluskunsti (extreme martial arts) trenne, individuaaltrenne käiakse siin võtmas üle Eesti.

Oleme ainus klubi Eestis, kes ekstreemvõitluskunsti ala ametlikult arendab ja propageerib. Meie klubi Rakvere harus viljeletakse vabavõitlust (MMA ehk mixed martial arts). Sügisel alanud uue hooaja raames tahaks korraldada harrastajatele ka paar laagrit ning osaleda ka piiritagustel võistlustel. Astume ühe sammu korraga, eks siis ole näha kuidas hooaeg möödub.

Oled spordis olnud 16 aastat. On see sinu unistuste teekond?

Nii võib öelda küll. See on see, mis mulle meeldib, see aitab mul oma unistusteni jõuda. Kohal ma veel ei ole aga suund on õige.

Lisaks sporditegemisele proovid kätt ka ettevõtluses. Millega täpselt tegeled?

Mul on olnud noorest peast tahtmine ise midagi teha, katsetada ning proovida, olla võimalikult palju ise omaenda aja peremees.

Sõpradega on meil firma, mis tegeleb kinnisvaraga - vahendame, ostame, müüme, renoveerime, lisaks pakume ka haljastus- ja heakorraga seonduvaid töid. Toome maale ka küttegraanuleid pelletite tarbeks. Kõige värskem ettevõtmine on seotud aga vinüülkilede maaletoomisega. Vinüülkilel on palju kasutusvaldkondi alates kinnisvarast ning kodusisustusest lõpetades autode remondi, tuuningu ning reklaamiga.

Ettevõtluses tegutseda ja oma aja peremees olla tähendab võimet tulla erinevate hirmudega toime.

Kõige suuremad hirmud on ikka seotud oma isiklike investeeringutega - ei saa ju kunagi lõpuni kindel olla, kas ettevõtmine hakkab toimima või mitte, kas ettevõtmisse paigutatud raha on võimalik ka tagasi teenida. Ettevõtlust on võimalik edukalt arendada ka oma põhitegemiste kõrvalt, ja sealt siis samm-sammult edasi liikuda.