Fotokonkurss kestis 22. juulist 22. septembrini ning meile laekus kokku 23 võistlustööd, neist 14 täiskasvanutelt ja 9 lastelt.

Eesmärk oli, et inimesed pildistaksid oma kodulinna või selle ümbrust ning märkaksid ilu enda ümber. Lahendusi oli aga eri­nevaid. Oli neid, kes tõepoolest sõna otseses mõttes märkasid midagi sellist, mis muidu silma ei paista. Oli aga ka neid, kes pildistasid midagi Paldiskile omapärast, aga lihtsalt mõnes eba­tavalises võtmes.

Kõik tööd olid igatahes omamoodi huvitavad ja kaunid ning neid on Amandus Adamsoni Ateljeemuuseumis võimalik vaadata kuni 20. oktoobrini. Võistlus toimus kahes vanuseastmes. Laste hulgast võitis Artur Lindeberg tööga „Kodu kauni vikerkaare all". Selle foto esikohale asetamise suhtes oli žürii väga üksmeelselt häälestatud.

Hinnati kõrgelt noore fotograafi „head silma", andekat värvi­de ja valguse tabamist ning head kompositsiooni, aga samas ka kodukoha erilisuse välja toomist. Auhinnalistele kohtadele jõudsid ka imeilus loodusfoto „Loojang" (Arina Makarenko) ja nutika lahendusega „Rästik Adamsonis" (Kadi-Mai Urb).

Täis­kasvanute võidutöö oli Artur Ljansi „Roheline tunnel". Siingi ei olnud palju vaidlemist, kuna kõik hindasid fotograafi andekust ja leidlikku lähenemist ning pildi sügavust, mis kutsub taamal paistvasse tunnelisse sisenema. Teise koha pälvis Triin Õim fo­toga „Monument", kus Paldiski üks põhilisi vaatamisväärsusi, Salavat Juljajevi mälestusmärk, sai uue kunstilise kuue. Kol­manda koha vääriliseks tunnistati Olesja Koinova kaunis töö „Looduse käekiri on imeline".

Võidurõõmule andis kindlasti kaalu juurde ka see, et esitatud töid hindas väga auväärt žürii. Eriline tänu kuulub žürii esime­hele, linnavolikogu liikmele, Jaanus Saadile. Teised liikmed olid Paldiski Linnavalitsuse arenguosakonna juhataja ja ühtlasi meie muuseumi nõukogu esimees Regina Rass, tuntud filmirežissöör ja pedagoog Aleksei Aleksejev ning rahvusvaheliselt tunnusta­tud skulptor Made Prantsusmaalt.

I koht - Artur Lindeberg, „Kodu kauni vikerkaare all“

II koht - Arina Makarenko, „Закат“

Veel kord ka suured tänud konkursi suurtoetajale Pal­diski Põhjasadamale, tänu kellele sai võimalikuks välja panna korralik auhinnafond. loodetavasti innustavad auhinnaks saadud fotoaparaadid ja fotograafiaõpetu­se raamatud tublisid pildistamishuvilisi selle toreda hobiga ka edasi tegelema. aitäh kõigile osalejatele!

Lapsed:

I koht - Artur Lindeberg, „Kodu kauni vikerkaare all"

II koht - Arina Makarenko, „Закат"

III koht - Kadi-Mai Urb, „Rästik Adamsonis"

II koht – Triin Õim, „Monument“

III koht – Olesja Koinova, „Looduse käekiri on imeline“

Täiskasvanud:

I koht - Artur Läns, „Roheline tunnel"

II koht - Triin Õim, „Monument"

III koht - Olesja Koinova, „Looduse käekiri on imeline"

III koht – Kadi-Mai Urb, „Rästik Adamsonis“