Noorte ideid analüüsis ja hindas žürii koosseisus: Maie Põder (Swedbank Järvamaa harukontorite juht), ettevõtja Piret Kreitsman (OÜ Ramjee) , ettevõtja Siiri Zeeman (Lillelinna mängumaa OÜ) ning Andrus Kopliste (Paide Ühisgümnaasiumi õpetaja, MTÜ Ventum Versus juht).

Konkursile "Järvamaa noorte ÄRIIDEE 2013“ laekus Türi Ühisgümnaasiumi ja Paide Gümnaasiumi 27-lt noorelt kokku 7 ideed, esitleti 4 ideed:
Valemitega kustukumm – s.o. kustukumm, millel on valemitega ümbris. Idee esitajad Laura Härg ja Kelly Kändma
(Türi ÜG).
Uuesnooreskuues – idee seisneb kasutatud riiete ümbertegemise ja dekoreerimises. Idee esitajad Jane Kägu, Caroline kertner, Elina Pent ja Elis Järvsoo (Türi ÜG)
Lapsehoidjateenus – idee luua Paides lapsehoidja teenus. Idee esitajad Helin Kikerpill, Eleri Kütt, Regina Perzinski ja Kaysa Asper (Paide G)
Köök on IN – õpilasfirma Salt & Pepper (Madleen Ütt, Kadri Pius, Elisabeth Aben, Signe Jäetma ja Janne Rihe Paide G). Idee seisneb köögitarvikute tootmises – põlled taaskasutusmaterjalidest, pesulõksud – maitseainekinnitid, lamineeritud taldrikualused retseptidega (retsept: Vanaema pannkoogid).

Žürii hinnangul oli peaauhinda väärt idee, mis oli noorte poolt hästi ja põhjendatult esitatud, noored ise olid ideest innustunud, idee mille teostus on reaalne ning ei nõua elluviimiseks suuri summasid – Köök on IN.

Konkursi parima idee autoritele on AJALEHT (Arnika Tegelmann, OÜ Aleht juhatuse liige) ja Saara kirjastuse (Anneli Kenk, OÜ Saarakiri juhatuse liige) poolt auhinnaks – „Üks tund turundus- ja reklaamialast nõustamist“. Swedbank tunnustas ideid esitanud noori firma logoga kommikarbi ja raamatuga Malcolm Gladwell “Väljavalitud“.

Tänu ja tunnustussõnad noorte juhendajatele: Elbe Metsatalu ja Aave Päeva.

Järvamaa noorte äriideede konkurss toimus Kesk-Eesti Noorsootöö Keskuse eestvedamisel neljandat aastat. Esimesel aastal laekus konkursile 12 ideed, teisel aastal 9 ideed, kolmandal aastal 16 ideed. Konkurss toimus koostöös Järvamaa ettevõtjatega.

Äriideede konkursi eesmärk on ärgitada noortes loovust ja ettevõtlikkust ning tahtmist ja julgust tegutseda tulevikus ettevõtjana. Noorte äriideede konkurss on üks programmi "Ettevõtlikuks nooreks Järvamaal" tegevustest, mida toetavad Haridus- ja Teadusministeerium ja Järva Maavalitsus.

Programm toetab kooli õppekavas planeeritud ettevõtlus-, majandus- ja karjääriõppe tegevusi.

Pilte konkursi finaalist näeb SIIN.