Lääne-Eesti turismiregiooni parimad on Kärdla Kohvikutepäev ja Orjaku sadama ala Hiiumaalt, Tall Ships Races-Cruise-in-Company Saaremaalt ning A2 Racing MTÜ ehk Pärnumaal asuv auto24ring.

"Seitsmendat korda toimunud Kärdla Kohvikutepäevast on tänaseks saanud Hiiumaa suvede üks tippsündmusi, Hiiumaa oma ASI. See on sündmus, millest tullakse osa saama nii lähedalt kui kaugelt, nii kodumaalt kui välismaalt,, sõnas Kohvikutepäeva korraldamist alustanud ja auhinna vastu võtnud MTÜ Hiiumaa Turismiliit esindaja Ly Kaups

Maailma suurimate purjejahtide regatt Tall Ships Races tõi Cruise-in-Company etapis Saaremaale ja Lääne-Eesti sadamatesse  läbi aastate uhkemaid laevu, milliseid siinmail pole ilmselt ennem nähtud. Auhinna saanud Eesti Noorte Purjeõppeseltsi STA Estonia juhatuse liikme Madis Rallmanni  ja  Kuressaare Linnavalitsuse abilinnapea Tiina Talvi sõnul isegi ilmataadi vingerpussid ei suutnud korraldusmeeskond kõigutada, oludega mindi kiirelt kaasa ning purjetajate ja pealtvaatajateni sai toodud suurepärane üritus.

Turismiarendaja tiitlile konkureerinud A2 Racing MTÜ ehk Pärnumaal asuv auto24ring saavutas ülekaalukalt esikohal. Auto24ring on Eesti ainuke autode ja mootorrataste ringrajasõiduks mõeldud suletud rada, ringraja avamisega on oluliselt suurenenud motospordi ja muude ringrajal toimuvate sündmustega seotud külastajate arv nii  Pärnumaal kui kogu regioonis. Esindaja Markus Trei tänas auhinda saades kõiki partnereid ja ütles, et tulevikus plaanitavad lisateenused võiksid pakkuda rohkem tegevusi ja põnevust lisaks motohuvilistele ka teistele erinevatele külastajate gruppidele.

Orjaku sadam on tunnustamisväärt näide mitme osapoole koostööst väikese sadama arendamisel, kus kogukonna ja omavalitsuse pingutustel loodud väärtused on tekitanud juurde ka kohalike ettevõtjate poolt pakutavad lisateenused - sadamas pakuvad eraettevõtjad majutusvõimalust, avatud on pubi, soetatud on vesijalgrattad ja uuel hooajal avatakse ka jalgrataste laenutus. Auhinda käis Käina Vallavalitsuse ja MTÜ Orjaku Külaseltsi poolt vastu võtmas Margit Kääramees.

"Sooviks esile tõsta aga kindlasti ka näiteks OÜ Prestot Pärnu-Peterburi vahelise bussiliini avamise eest, Sõrve külastuskeskust ja Andro Roosilehte Saaremaalt ning Kabli Päikeseloojangu Festivali korraldajaid,, toonitas Anneli Haabu. 

Lisaks tunnustamisele oli terve konverentsipäev tiheda programmiga, keskenduti rohkem terviseturismile ja hetkel väga aktuaalsele Vene sihtturu temaatikale. ,,Miks võiks tulla Lääne-Eestisse? Millised on Vene meedia eripärad? Mida teevad Vene turul meie Läti naabrid Jurmalas ja millised on Eesti spahotelli kogemused seoses Vene turuga? Kas oskame kasutada oma loodust piisavalt hästi tervendava puhkuse eesmärgil?,, andis konverentsi temaatikast ülevaate Anneli Haabu.

Aastal 2014 toimub järjekorras juba III Lääne-Eesti konverents novembri lõpunädalal Hiiumaal.

Konverents korraldati koostöös Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega, konverentsi kaasrahastas Euroopa Sotsiaalfond, esitlused saavad lähiajal avalikuks www.eas.ee ja www.westestonia.ee