Teine reis on ka kohe tulekul, see on Haap­salu - Rootsi 2.- 3. juunil. Esimesel päeval tutvus Haapsaluga. Külastame piiskopi lin­nust, kus käime konvendihoone muuseumis ja toomkirikus, jalutame linnas ja vaatame raekoda, promenaadi, kuursaali, esimest mudaravila hoonet, Tšaikovski pinki. Puh­jakad ööbivad vanalinnas hostellis (teised kämpingus), kus on mugavused ja kööginur­ga kasutamise võimalus. Õhtul on võimalik omal käel jalutada vanalinnas ja mere ääres, külastada Evald Okase muuseumi, Haapsa­lu rätiku muuseumi jne. Teisel päeval peale hommikusööki on Noarootsi. Teel käime A. Laikmaa majamuuseumis. Ja siis Österbi sa­dama muul ja pritsikuur, Pürkse mõis, Lyck­holmi muuseum, Saare mõis, Sutlepa tuulik ja Noarootsi kõrts. Seejärel pöördub bussini­na Tartu poole. Hinnaks on 59 €. Hinna sees bussisõit, giid-reisisaatja teenus, linnuse ja A.Laikmaa muuseumi pääsmed, ööbimine, hommikusöök. Sõit algab küll Tartust, aga organiseerime ühise mineku ja tuleku. Buss väljub Vanemuise alumisest parklast kell 7.00. Sellele reisile on 2-3 vaba kohta. Ootan jälle kiiret tagasisidet.

Ja ega väga kaugel ei ole ka Võrumaaga tutvus. Ühepäevane reis toimub 17. juu­nil. Buss väljub Puhjast kell 8.00. Sõidame Võrru ja külastame Dr. Fr. R.Kreutzwaldi memoriaalkompleksi, mis koosneb kuuest hoonest ja avarast hoovist. Elumaja on si­sustatud Fr. Kreutzwaldi ja tema perekonna ja ajastu esemetega, kõrvalhoones ja aidas asub kirjanduslik osa. Õuel asuvas tallis võib näha ajastule iseloomulikke sõiduvahendeid ja suveaias etnograafilisi esemeid (vokid, kangaspuud, kirstud, käsitööd). Puhkame jalgu ja võime pikniku pidada ja muuseum pakub ravimtaime teed. Siis Tamula järv ja rannapromenaad koos pargiga. Teele jääb Veetorni Galerii, kus paikneb, arvatavalt ka maailmas ainulaadne mitmel häälel helisev klavertrepp. Torni murukatuselt avaneb vaade ümbruskonnale. Lisaks on kaunilt kujundatud taluaed ja linnupark. Pikajärve mõis, praeguse nimega Cantervilla loss on järgmine peatuspaik. Selles mõisas paku­takse majutust 20 erineva disainiga ajastu stiilile vastava mööbliga sisustatud hubases toas. Uudistame seda kõike kohapeal ja seal teeme ka kohvipausi. Reisi hind 30 €. Hinna sees bussisõit, veetorni-, linnupargi-, muu­seumi pääsmed, ravimtaime teed ja kohvi­paus Cantervilla lossis.

Kümmekond vaba kohta on ka Gotlandi reisile juulis (20. - 25. juuli). Hind 405 € . Pikki bussisõite ei ole. Sõidame bussi ja lae­vaga. Näeme kaunist loodust, Rootsi kunin­gapaari suvekodu ja uhket parki, omamoodi on huvitav suvine laevaelu öisel ajal. Küsige rohkem infot kui olete huvitatud. Ootan ka juba järgnevaid makseid.

Järgneb 25. augustil tutvumine Järvamaaga. Reis algab Puhjast kell 8.00 ja hinnaks on 33€.

Aga sellest lähemalt järgmises lehes.

Täiendav info ja registreerimine Nelli Uus­talu, tel 7451570, 53542244 ja e-post nelli­uustalu@hot.ee.